Woodward: Dolgozunk az átigazolásokon

A Man Utd egyelőre egyetlen igazolást hajtott végre az átigazolási piacon Donny van de Beek személyében, aki az Ajaxtól érkezett a klubhoz.


Ed Woodward megerősítette, hogy a Manchester United megfelelő pénzügyi alapot teremtett az átigazolási ablakban történő munkához, ugyanakkor felhívta a figyelmet arra is, hogy a klubnak megfontoltan kell bánnia az erőforrásaival a jelenlegi gazdasági helyzetben.

 

Ole Gunnar Solskjaer együttese szombat este fogja megkezdeni a Premier League menetelését a Crystal Palace ellen, és mind ez idáig pusztán egy játékost sikerült leigazolniuk az előző szezonban harmadik helyen végző csapathoz.

 

 

A United 35 millió fontot költött Donny van de Beek játékjogára, és továbbra is érdeklődnek Jadon Sancho iránt, akinek az átigazolási összege klub rekordot is jelenthet.

 

A feltűnően gyenge teljesítmény az átigazolási piacon számos szurkolót késztetett arra, hogy dühüket a közösségi médián keresztül osszák meg, kiváltképpen utalva a klub riválisai, a Chelsea és a Liverpool által végrehajtott üzletekre.

 

Woodward - aki ügyvezető igazgatóként dolgozik a klubnál - elmondta, hogy örül Van de Beek nyári érkezésének, és kiemelte az akadémiára frissen érkező játékosok névsorát is.

 

Mindemellett sokadjára is említést tett az idei nyári átigazolási ablak nehezített körülményeiről, ami október 5-én fog bezáródni kicsivel több, mint két hét múlva.

 

 

"A világjárvány okozta problémák hatalmas gazdasági nyomást helyeznek a labdarúgás piramisának tetején lévőkre, és míg mi viszonylag szerencsésebbnek mondhatjuk magunkat, mint más klubok, nem vagyunk immúnisak a hatásaira" - mondta Woodward a United Review-ban. "Ennek ellenére boldogok vagyunk, hogy meg tudtuk szerezni Donny van de Beeket az Ajaxtól, ezzel is minőséget adva a középpályához, amit januárban Bruno Fernandessel szintén megerősítettünk."

 

"Donny és Bruno mindketten olyan játékosok, akiket már hosszú ideje megfigyelünk, a leigazolásuk pedig illik abba a hosszú távú elképzelésbe, ami alapján magas minőségű játékosokat vásárolunk úgy, hogy mellette a saját nevelésű játékosainknak is megadjuk a lehetőséget. Ezzel egy olyan csapatot építhetünk, amely képes trófeákat nyerni úgy, hogy mellette támadó, és élvezhető futballt játszik."

 

"A folyamat részeként Nemanja Matic-nak is nemrégiben adtunk egy új szerződést, emellett az elmúlt években pedig olyan, az akadémián pallérozódott játékosoknak, mint Dean Henderson, Brandon Williams, Scott McTominay és Mason Greenwood. A kiváló akadémiai rendszerünket is megerősítettük olyan ígéretes játékosok leigazolásával Európa-szerte, mint Marc Jurado a Barcelonából, vagy Alvaro Fernandez Carreras a Real Madridtól."

 

 

"Az egész képet nézve ezek a befektetések megerősítik a jövőbe vetett optimizmusunkat, és ezekre a szilárd alapokra kívánunk építeni a jövőben. Nem mehetek el azonban amellett szó nélkül, hogy felelősségteljesen kell használnunk az erőforrásainkat ezekben az igazán kihívásokkal teli időkben."


Manchester Evening News

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!