Cavani első Unitedes interjúja 3. rész

Interjúja harmadik, utolsó részében Edinson Cavani beszélt a Manchester Unitedbe szintén frissen igazolt honfitársáról és felfedte azt is, hogy miként lazít, amikor éppen nem a pályán terrorizálja az ellenfelek védőit.


Lesz egy uruguayi honfitársad is a csapatnál Facundo Pellistri személyében - mit tudnál róla elmondani nekünk?

"Pellistri egy fiatal srác és nekem nagyon tetszik az, ahogyan játszik. Ő egy tipikus dél-amerikai futballista, huncutsággal a játékában. Ahogyan ő játszik, az olyan, amit mi Uruguayban el campito-nak nevezünk, azaz amikor kispályán rugdalunk a barátainkkal vagy bárkivel. Ő egy ifjú tehetség, akinek még sokat kell tanulnia, de ezzel együtt rengeteget képes adni a csapatának jelen pillanatban is. A Peñarol színeiben már eddig is megmutatta, hogy mire képes, azokon a mérkőzéseken, amelyeken pályára lépett. A Peñarol felnőtt csapatában történt bemutatkozása óta kedvelem őt, nagyon. Megkérdőjelezhetetlen tanulni vágyással és játékosként történő érettebbé válás céljával érkezett a klubhoz, de szeretne jó benyomást is kelteni. Nagyszerű tapasztalatot fog jelenteni számára, hogy itt pallérozódhat. Jó lesz találkozni vele és közösen bejárni az utat karrierünk új állomáshelyén."

 

Ole azt nyilatkozta, hogy úgy érezte, olyan vagy mint egy 'viking' a harciasságod miatt. Mi is tudjuk, hogy milyen vagy a pályán, de ugyanilyen harcos vagy a pályán kívül is?

"Nagyon nyugodt és laza vagyok a pályán kívül. Kicsit csendesebb. A pályán szeretek versenyhelyzetben lenni és minden tőlem telhetőt megtenni. Nem szeretek veszíteni. Átszövi a mindennapjaimat, hogy utálok veszíteni, de a pályán még nehezebben fogadom el, ha ilyen történik. Szóval ennyi, szeretek harcolni, ez igaz, de azt hiszem, hogy jó versenyszellem uralkodik bennem. Keményen dolgozok az élet minden területén. Mindig ugyanazt mondom: keményen dolgozom a futballban és a mindennapokban is. Mindig megpróbálom különböző nézőpontból értékelni a dolgokat."

 

Igaz, hogy szabadidőben olyan hobbijaid vannak, mint a horgászat, kutyasétáltatás, lovaglás és még a balett is? Kérlek meséld el, hogy milyen Edinson Cavani egy szabadnapja!

"Nos, egy szabadnapomon az első dolgom, hogy elmegyek a családommal sétálni. Nagyon szeretem a természetet és igaz, hogy szeretek horgászni, illetve vidéken lenni. Vannak kutyáink, úgyhogy az is egy nagy változás lesz számunkra, hogy távol leszünk tőlük és a szeretteinktől. A háziállatok nagyon jó társaságot jelentenek. Úgyhogy mindent szeretek, amit vidéken és a természetben lehet csinálni. Így amikor szabadnapom van, akkor megpróbálok eltávolodni a futball közegéből és mindent megélni, amit csak lehet ezen alkalmak során."

 

Szóval akkor képzeljünk el, amint a Manchester környéki zöld területeken, a szabad levegőn tartózkodsz...

"Igen, éppen most nézünk magunknak megfelelő helyet erre. De jelen pillanatban egy, a klub által biztosított házban tartózkodunk ameddig tart a karanténunk. De olyan házat keresünk, ahol közel lehetünk a természethez és elég helyünk van arra, hogy elférjenek az állataink, amint csatlakozni tudnak hozzánk. Új szakasza kezdődött az életünknek és reméljük élvezni fogjuk a manchesteri tartózkodásunkat. Nagyon pozitív és izgatott vagyok. Már alig várom, hogy elkezdődjön a munka, az edzések, majd nem sokkal később magamra húzhassam a csapat mezét."

 

Láttuk a közösségi médiában, hogy mindent beleadsz az edzéseken. 100 százalékig készen állsz és megfelelő erőnléti állapotban érzed magadat ahhoz, hogy megkezdjed a szezonodat?

"Igen, valószínűleg csak a csapattársakkal való kontakt és az edzőkomplexumbeli kiscsoportos gyakorlások ritmusának felvétele, illetve a tétmérkőzések intenzitása hiányzik. De ezért vagyok itt, keményen dolgozom és minden tőlem telhetőt meg fogok tenni az első olyan pillanattól kezdve, amikor együtt edzhetek a csapattársaimmal, hogy a lehető legrövidebb idő alatt felvegyem a sebességet és azonnal harcban lehessek a csapatba való bekerülésért."

 

 

Megszokott játékelemmé vált a Premier League-ben a magasan történő letámadás. Magas munkabírásodnak köszönhetően ez feküdni fog neked?

"Igen, szeretem a magasan történő letámadást és az ellenfél saját térfelén történő zavarást, labdaszerzést. Szerintem részemről a letámadás a csapat felállásától függ és hogy mindenki hajlandó-e részt venni benne. Szerintem nagyszerű dolog már magasan letámadni. Hamarosan erőnlétileg is olyan állapotban leszek, amelyet korábban megszoktam magamtól és onnantól kezdve nagyon szívesen részt veszek abban, hogy a lehető leggyorsabban újra támadásba lendíthessem a csapatomat."

 

Hol máshol, mint egy olyan stadionban - Parc de Princes - történhet majd meg a debütálásod, amelyet jól ismersz. Mi volt az első reakciód, amikor megláttad, hogy a Unitedet és a Paris Saint-Germaint újra összesorsolták a Bajnokok Ligájában?

"Igen, ilyen az élet, nemde? Azt gondoltam, hogy a sors akarta így a dolgok alakulását. Ez egészen egyszerűen lenyűgöző, a dolgok mindig okkal történnek, néha pedig a lehető leghihetetlenebb módon. Olyan pillanatokban lesz majd részem, amelyek megtörténésére soha nem számítottam, de majd visszatekintve azt fogom mondani, hogy mennyi ilyen volt. Remek érzés és csodálatos élmény lesz, biztosan nagyon élvezni fogom."

 

A Premier League-ben pedig hamarosan nagyon közeli kapcsolatba kerülhetsz majd a Chelsea-s Thiago Silvaval, akivel számos csatát vívtatok meg együtt a PSG színeiben. Milyen lesz vele az újbóli találkozás?

"Remek lesz újra összefutni vele. Thiago egy vérbeli profi, aki nagyon keményen dolgozik az edzéseken és mindig maximalista a felkészülést illetően. És ebből kifolyólag nem lesz könnyű ellene játszani! Kemény lesz, mert ő egy nagyon jó középső védő és kiváló futballista egyben. De mindenesetre nagy élménynek ígérkezik."

 

Egy plusz egy opcionális szezonra írtál alá. Minek az elérésében reménykedsz a Unitednél?

"Szerintem minden olyan játékos, aki természeténél fogva versengő típus, szeretne trófeát nyerni. Mindig mindenki a lehető legjobb munkát akarja elvégezni, ha pedig képes vagy a tőled telhető legjobb teljesítményt nyújtani, akkor az eredményekben fog megmutatkozni. A jó eredmények maguk után vonják a trófeákat és a nagy sikereket. A világ egyik legnagyobb klubjához csatlakozhattam, amely egyik legfőbb célja a győzelem megszerzése és hogy bajnok legyen. Ebből kifolyólag nagyon keményen kell dolgozni. Ahogyan már mondtam, keményen fogunk dolgozni és mérkőzésről-mérkőzésre a legjobb teljesítményünket fogjuk nyújtani. Ezt követően mérhetjük fel, hogy mire lehetünk képesek és meddig juthatunk. Hiszek benne, hogy a Manchester Unitednél csak és kizárólag a címek megszerzése lebeghet a szemünk előtt. Kezdve a Premier League-től egészen a többi sorozatig. Ezt, azaz trófeák és címek megnyerését szeretném elérni a Unitednél, emellett pedig szeretnék jó benyomást tenni itt, ahogyan mindenhol tettem, ahol korábban játszottam."

 

Végül, van valamilyen üzeneted a szurkolóknak, akik már alig várják, hogy első alkalommal magadra öltsd a csapat mezét?

"Az az üzenetem a szurkolóknak, hogy már nem győzöm kivárni, hogy felvehessem a mezt és kimenve a pályára megfelelő módon, büszkén képviselhessem a klubot. Nem lehet kérdéses, hogy minden egyes mérkőzésen a legjobb teljesítményemet fogom nyújtani és ha minden jól megy, akkor nagy dolgok elérésben tudom segíteni ezt a csapatot."

 

Az interjú első része elolvasható ITT, a második része pedig ITT!


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!