Ole: A megfelelő regenerálódás a kulcs

Interjú Solskjaerral a Leicester elleni meccs előtt.


A Vörös Ördögök második állomásukra érkeztek abban az őrületes időszakban, amikor 10 nap alatt 4-szer kell pályára lépniük. Ole fiai ma a Rókák vendégei lesznek.

 

A menedzser szerint a 3 pont sorsa ezeken a mérkőzéseken leginkább a csapatok fizikai állapotán múlik.

 

Ole, mik az emlékeid a Boxing Day-en tett fellépésekről?

"Norvégként fura szokásnak tartom, hogy most is rendeznek fordulókat, de fantasztikus időszakként élem meg. Elképesztően gyorsan kell regenerálódnod, hogy készen állj a következő összecsapásra. Azt hiszem, ezen a napon vagy talán 28-án tértem vissza egyszer sérülésből a Birmingham ellen, és az járt a fejemben, bárcsak ne ettem volna annyit karácsonyeste, talán túlzásba vittem. Viszont rendkívül izgalmas napok ezek – főleg a szurkolók számára. Sajnálatos, hogy nem lehetnek ott a stadionokban. Ugyanakkor a játékosoknak áldozatokat kell hozniuk, mert nem lehet átlagos karácsonyuk."

 

 

Két remek alakulat találkozik ma, nagyszerű meccs van kilátásban…

"Ráadásul kora délutáni kezdéssel. Készen állunk, a legjobbakat reméljük. Gyűjtögetjük a pontokat, kezdünk formába lendülni a bajnokságban, ahogy ők is. Szép emlékeink vannak tavalyról, mikor az utolsó fordulóban 1 pontra volt szükségünk ellenük. Magabiztosan fogunk belemenni a mérkőzésbe, de tisztában vagyunk vele, hogy remekül felépített együttesről van szó, minőségi játékosokból álló kerettel. Oda kell figyelnünk arra, amiben igazán jók."

 

Az Everton és a Leicester elleni ütközet között nagyon kevés idő volt a felkészülésre. Mi állt a középpontban?

"A regenerálódásra kell ügyelni a lehető legjobban, ez a legfontosabb dolog. Egy kis videózás, majd a taktikai utasítások megbeszélése, de sokkal többet nem tehetünk, mert fizikailag lehetetlen ugyanolyan keményen folytatni az edzéseket."

 

A csapatok remek kvalitású labdarúgókból állnak, de mindkét fél igazi fegyvere a kontratámadások. Át fogják adni egymásnak a területet?

"Mindegyik játékos különböző erősségekkel rendelkezik. Jamie Vardy és Harvey Barnes gyorsasága hihetetlen veszélyt jelent, de nekünk is vannak gyors embereink. Nyílt meccs lesz, ahol nagyon jól kell védekezned a kulcsjátékosokkal szemben."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!