Amiért Amad és Shoretire az utazó keret tagja

Ole Gunnar Solskjaer szerint a Manchester United fiataljai, Amad és Shola Shoretire azért kerültek be a Real Sociedad elleni mérkőzésre elutazó 22 fős keretbe, hogy "letegyék névjegyüket".


Az izgalmas duó mindkét tagja jó benyomást tett a legutóbbi edzéseken az Aon Training Complexben, a menedzser pedig szeretne hozzájárulni fejlődésükhöz azáltal, hogy lehetőséget biztosított számukra ahhoz, hogy elutazhassanak a felnőtt keret tagjaival együtt Torinóba.

 

Amad januárban, az Atalanta együttesétől igazolt Manchesterbe és már meg tudta csillantani képességeit az U23-asok között, míg Shoretire akadémián nyújtott teljesítményeivel kiérdemelte pályafutása első profi szerződését is a klubnál a hónap elején.

 

Mivel a középpályáról Paul Pogba és Donny van de Beek, míg a csatársorból Edinson Cavani nem állhat rendelkezésre sérülés miatt, így voltak szabad helyek az utazó keretben, amelyeket Solskjaer az ifjú titánokkal töltött fel.

 

A klubmédiának adott interjújában Solskjaer erről így beszélt:

"Igen, ők ott vannak az utazó keretben. Nem csak a tapasztalatgyűjtés okán, hanem azért, hogy ha szükséges, akkor letegyék a névjegyüket. A két fiú jól teljesített az edzéseken és ők olyan tehetségek, akiknek szeretnénk megadni ezt az élményt. Először az utazásét, aztán meglátjuk, hogy mi fog történni a pályán."

 

"Ez egyike azon lépéseknek, amelyet a fiataljainkkal teszünk. Bekerülnek a felnőtt csapat edzéseire, aztán elutaznak velünk és lépésről-lépésre, centiről-centire egyre közelebb kerülnek ahhoz, hogy hirtelen a pályán találják magukat. Ez a helyzet - van egy programunk és tervünk, amelyhez megpróbálunk ragaszkodni. Természetesen amikor sérültek, hiányzók vagy betegek vannak, akkor az általunk vártnál előbb is lehetőséget kaphatnak, de azt mindkettejükről elmondhatjuk, hogy nagyon jól teljesítenek."

 

 

Hivatalos mérkőzés előtti sajtótájékoztatóján Solskjaer arról is szenvedéllyel beszélt, hogy a klub miként kívánja fejleszteni fiatal játékosait és lehetőséget biztosítani számukra a felnőtt csapatban.

 

"Megadjuk számukra az esélyt arra, hogy a Man United kötelékébe kerülhessenek és sikeres karrierük lehessen. Mi, klubként az évek során bizonyítottuk, hogy ezt véresen komolyan vesszük és jók vagyunk ebben. Mi egy olyan klub vagyunk, amely szeret lehetőséget biztosítani a fiatal játékosoknak, illetve szeretjük megtalálni és fejleszteni a tehetségeket."

 

"A történelmünk során a csapat mindig a támadó, technikás, félelem nélkül pályára lépő játékosokról szólt és a szurkolóink is ezt várják el tőlünk. Ezek a játékosok olyanok, akiket képesnek tartunk továbbvinni ezt a tradíciót. Az én szerepem az, hogy erről beszéljek és egyértelmű utat biztosítsak számukra, hogy azt mondhassam, ez az, amit már elértünk."

 

"Az évek során már megmutattuk ezt a korábbi menedzserekkel - Sir Alex volt a legjobb abban, hogy a világ legjobb játékosait tudta kinevelni és megszerezni. Wayne Rooney és Cristiano Ronaldo is fiatal korukban kerültek a csapathoz. De persze ott van Giggs, Beckham, Neville és az egész korosztályuk. A jelenlegi csapatban pedig van egy Marcus Rashfordunk, illetve egy nemrég az akadémiáról kikerült Mason Greenwood is."

 

"Ezek a tapasztalatok segítenek engem menedzserként, amikor meg akarok szerezni egy játékost és meg kell győznöm arról, hogy van itt jövője nálunk. Szeretek esélyt adni nekik. Ha valaki követi az edzői pályámat, az az egyik legnagyobb élvezet számomra, hogy láthatom, amint egy fiatal játékos sikeressé válik a legmagasabb szinteken is."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!