Foster: Hendersont mentalitása és képességei a legjobbá tehetik

A Watford hálóőre, Ben Foster szerint Dean Hendersont nem zavarják a Manchester United által támasztott elvárások és a jelenleg két legjobb angol kapussal (Jordan Pickford és Nick Pope) összevetve a két fél legjobb tulajdonságait ötvözi a 23 éves játékos.


Ben Foster úgy véli, hogy mentalitása miatt Dean Henderson biztosítani tudja magának a helyet a Manchester United kapujában, mint első számú hálóőr, amit a United korábbi kapusa 5 éves manchesteri tartózkodása során nem tudott elérni.

 

A Watford kapusa 2005-2010 között 23 alkalommal védte a United kapuját, amely idő alatt két Ligakupa címet nyert Sir Alex Ferguson irányítása alatt.

 

A 23 éves Dean Henderson ebben a szezonban 16 alkalommal léphetett pályára Ole Gunnar Solskjaer csapatában, ám jelenleg még mindig a spanyol David de Gea az első számú hálóőre a Unitednek.

 

"Dean a megfelelő kapus. Meg lehet kérdezni bárkit, aki ért a focihoz és látja őt a mérkőzéseken. Ő képes megszerezni az első számú kapus posztját" - mondta Foster a Sky Sports Newsnak. "A mentalitás a fő, ha olyan csapatban játszol, mint a Manchester United. Amikor évekkel ezelőtt a Unitednél játszottam éreztem, hogy megvannak a képességeim, de nem volt meg a megfelelő mentalitásom. Nem voltam kész, de Dean nem ilyen."

 

Henderson tavaly nyáron írt alá új szerződést 2025-ig, ezt megelőzően pedig két évig kölcsönben volt a Sheffield United csapatánál. Legutóbbi két bajnokiján, amikor David de Gea távollétében a kezdőben szerepelt, kapott gól nélkül hozta le a találkozókat.

 

Foster úgy véli, hogy "őrült helyzetben" van a United, hiszen De Gea és Henderson mellett a tapasztalt Sergio Romero is ott van a Unitedben. Ben szerint ez azt jelenti, hogy valamelyikőjüknek a nyáron távoznia kell.

 

 

"Dean Henderson biztos, hogy az első számú kapus akar lenni" - tette hozzá a 37 éves portás. "A Sheffield Unitednél kiemelkedő teljesítményt nyújtott az előző szezonban. Folytatnia kell a remek teljesítményt itt is, hiszen ennek már megvolt az az eredménye, hogy szerződést kapott 2025-ig. Davidnak figyelnie kell rá, de biztos, hogy ő is az első számú akar lenni."

 

"Ez egy nehéz helyzet, mert nem lesz szép vége, nem lehet mindkettő első. Valakinek távoznia kell majd."

 

Ha az angol játékos távozna, akkor a kérői között a Tottenham és a Borussia Dortmund neve is szerepel.

 

Henderson tavaly az angolok írek elleni barátságos találkozóján debütált a válogatottban és jelenleg az Everton kapusával, Jordan Pickforddal, valamint a Burnley hálóőrével, Nick Pope-pal vannak versenyben a nemzeti csapat kapusposztjáért a most nyáron rendezendő kontinensviadalra.

 

Fosternek nincs kétsége afelől, hogy Dean képes felnőni a feladathoz, hiszen két válogatottbeli posztriválisából csak a legjobb tulajdonságok vannak meg benne.

 

Arra a kérdésre, hogy Henderson lehet-e a válogatott első számú kapusa, Foster az alábbit felelte: "Ha hétről hétre a Manchester Unitedben játszol és úgy, ahogy azt ő teszi, akkor nincs kétségem, hogy a válogatottban is az 1-es számú mezt fogja viselni. Ha megnézzük a jelenlegi kapusokat, akkor én azt látom, hogy Dean a kettejük keveréke. Technikailag kiváló a tudása és remekül véd, nem utolsó sorban pedig a labdával is nagyszerűen bánik."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!