Csapathírek a Newcastle meccs előtt

A Manchester United menedzsre, Ole Gunnar Solskjaer friss hírekkel szolgált csapata szombati, már régóta várt Newcastle United elleni bajnoki mérkőzését megelőzően.


Leszámítva azt, hogy Jadon Sanchonak el kellett hagynia az angol válogatott edzőtáborát, szerencsére sérülés nélkül megúszták a Vörös Ördögök a világbajnoki selejtezőkkel és barátságos mérkőzésekkel tarkított nemrég zárult válogatott szünetet.

 

A szélső együtt edz csapattársaival, mióta visszatért Manchesterbe és abban reménykedik, hogy megfelelő erőnléti állapotban lesz ahhoz, hogy hadrafogható legyen a Szarkák elleni bajnokin.

 

"Az ember mindig drukkol, hogy egészségesen térhessenek vissza a játékosok" - magyarázta Ole a klubmédiának.

 

"Mindannyian jó hangulatban érkeztek meg, néhányan jó eredményekkel, gólokkal a hátuk mögött, azok pedig, akik itt maradtak, nagyon keményen dolgoztak, hogy megfelelően felkészüljenek, mert ez mindannyiunk számára egy nagyon izgalmas mérkőzésnek ígérkezik majd."

 

"Jadon visszatért hozzánk és az elmúlt néhány napban már tudott edzeni. Csalódott volt, hogy nem tudott az angol válogatottban játszani, de eltökélt volt, hogy újra fitt és bevethető legyen. Ez pozitívum."

 

Fred kihagyhatja a hétvégét és a keddi Young Boys elleni Bajnokok Ligája csoportmérkőzést is, miután Brazília élt az öt napos eltiltást jelentő jogával azon Premier League játékosok kapcsán, akiket klubjuk a válogatott behívójuk ellenére sem engedett el hazájukhoz.

 

Az eltiltás jogossága vitatott, Ole pedig így nyilatkozott róla:

"Fred nélkül kell felkészülnünk ezekre a mérkőzésekre, de drukkolunk, hogy egy kicsit megjön az emberek esze és végül számíthatunk rá."

 

A klub fotósai Alex Tellest és Scott McTominay-t is lencsevégre kapták a hét folyamán, amint már részt vehettek a Manchesterben maradottak edzésein.

 

 

"Alex még nincs 100 százalékos állapotban" - tette hozzá Solskjaer.

 

"Még néhány hétre szüksége van. Scott nagyon gyorsan felépült az operációjából, de abban még nem vagyok biztos, hogy játszani fog-e vagy sem. Ez attól függ, hogy ki állhat majd a rendelkezésünkre."

 

Marcus Rashford már szintén a visszatérés útján jár, míg Dean Henderson és Phil Jones is részt vehetett már a csapattársakkal közös gyakorlásokon korábbi hiányzásukat követően.

 

"Deannek már nincsenek a fáradtságából fakadó utóhatásai, szóval ez nagyon pozitív."

 

A klub új igazolása, Cristiano Ronaldo kedden csatlakozhatott az edzésmunkához, miután egy mérkőzéses eltiltása miatt Portugália előbb elengedte a válogatottból, az esetleges szombati szerepvállalását pedig meglehetősen nagy felhajtás övezi az Old Traffordon.

 

A menedzser azt megerősítette, hogy az ötszörös Aranylabdás klasszis a mérkőzés folyamán valamikor mindenképpen debütálhat másodszorra is a klubnál. 

 

Eric Bailly visszatért az elenfántcsontparti válogatottbeli kötelezettségeiből és szerda óta már Carringtonban készül, de válogatottbeli csapattársa, Amad továbbra is sérült.

 

A fiatalok közül Alvaro Fernandez, Hannibal és Joe Hugill is együtt készülhetett a felnőtt csapat keretével a válogatott szünetben, így a norvég menedzsernek bőven van válogatási lehetősége a Newcastle elleni összecsapásra.

 

Raphael Varane az Álmok Színházában még nem ölthette magára a csapat vörös mezét, de ő, Paul Pogba és Anthony Martial is láthatóan sértetlenül megúszták a francia válogatottbeli kötelezettségeiket, így várhatóan megtarthatja majd helyét a védelem tengelyében.

 

Sancho szintén arra vár, hogy először lehessen kezdő új csapata otthonában, míg a Wolves ellen csereként már visszatérő Edinson Cavani játékával is tervezhet Solskjaer szombaton. Jesse Lingard az angol válogatott Andorra elleni győzelme során tündökölt és két gólt is szerzett, amelyet követően szeretne már manchesteri mezben bizonyítani.

 

Az angol kontingens többi tagja - Harry Maguire és Luke Shaw - szintén bevethetőek lesznek, ahogyan a svéd válogatott kapitánya, Victor Lindelöf is.


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - Newcastle

Premier League, 4. forduló (felv.)

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!