Shoretire gól az U19-es csapatban

A Manchester United U19-es csapata is megkezdte a menetelést a korosztályos UEFA Ifjúsági Ligában, ahol a Young Boys fiataljait győzték le 1-0-s arányban.


Visszatért a COVID-19 pandémia okán az utóbbi időszakban törölt UEFA Ifjúsági Liga is, Teden Mengi csapatkapitány vezetésével pedig a Vörös Ördögök ifjoncai is rajthoz álltak, hogy ezzel is tapasztalatot szerezhessenek. 

 

Shola Shoretire a legfiatalabb játékosként lépett pályára a versenysorozatban, ugyanis 2018-ban 14 éves volt, amikor debütált a Valencia ellen meccsen, most pedig az ő első félidei góljával nyerte meg a mérkőzést a United a Young Boys ellen. 

 

A hazaiak ragyogóan kezdtek, Charlie Savage a meccs korai szakaszában helyzetbe is került, de a 14. percben mégis a vendégek örülhettek, ugyanis Shoretire talált be közelről a hálóba.

 

A vendégek a második gól reményében rohamoztak tovább, először Alejandro Garnacho lőtt kapu fölé, majd a korábbi összefejelésből felgyógyult Alvaro Fernandez vétett célt egy szabadrúgást követően még az első játékrészben. 

 

Védekezésben is észnél kellett lennie a Unitednek, és a kapus Radek Viteknek is be kellett mutatnia pár védést a rendkívül nyílt küzdelmet hozó első félidőben. 

 

 

Fordulást követően leült kicsit a mérkőzés, Charlie McNeill próbálkozott enyhíteni a Vörös Ördögök nyomásán, Jacel Rhodes a túloldalon volt közel az egyenlítéshez a Young Boys részéről, miután a hazaiak próbáltak visszajönni a mérkőzésbe. 

 

Bjorn Hardley nem tudta gólra váltani Savage szögletét, miután Neil Wood végrehajtotta első cseréjét, aminek köszönhetően Zidane Iqbal helyén a fiatal Sam Mather lépett a pályára. Joe Hugill a középcsatár poszton váltotta McNeill-t és össze is szedett egy sárga lapot pár perccel a cserét követően a heves csata közepette, ami a meccs irányításáért folyt.  

 

A Young Boys kapusa, Abdullah Laidani megakadályozta még Hugill-t és Iqbal-t is abban, hogy növelje a United előnyét, de így is a vendégek örülhettek a végén, miután kapott gól nélkül nyerték meg a találkozót, ami jól jöhet a következő mérkőzésükre majd, ahol a Villarealt fogadják a Leigh Sports Village-en. 

 

Meccs összefoglaló:

United: Vitek; Jurado, Mengi (c), Hardley, Fernandez; Savage, Svidersky; Mather (Iqbal 76), Shoretire, Garnacho (Bennett 89); McNeill (Hugill 81).

Fel nem használt cserék: Hanbury, Fredricson, Murray, Mainoo, Norkett.

Gólszerző: Shoretire 14.


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!