Ralf: Klopp az egyik legjobb

A Manchester United ideiglenes menedzsere, Ralf Rangnick csapataik kedd esti, Anfield Roadon rendezendő találkozóját megelőzően arról beszélt, a világ "egyik legjobb" edzőjének tarjta Jürgen Kloppot.


A Mersey-partján rendezendő összecsapás lesz a 14. alkalom, hogy Klopp és Ralf Rangnick menedzserként megmérkőznek csapataikkal egymással, de először találkoznak majd ilyen formában Németországon kívül. 

 

"Mielőtt a Borussia Dortmundhoz került volna, vagy elkezdett volna a Mainznál edzőként dolgozni, megfelelő szintre fejlesztette a klubot és ez az, amiről a modern kori menedzsment szól" - kezdte Rangnick. 

 

"Ő az egyik, ha nem a legjobb edző, nem csak most, hanem az elmúlt évek során is. Nem véletlen az, hogy sokan követendő példának tartják. A Liverpoolba érkezésekor 9. helyen végeztek, amelyet követően megtették a szükséges átalakításokat, a megfelelő játékosokat szerződtették, csapatot építettek. Ezért tartanak ott, ahol."

 

A 30. fordulóból elhalasztott rangadót megelőzően Rangnick dicsérettel illette a Liverpoolnál elvégzett munkát, hozzátéve, hogy ő mindent tud a játékstílusukról, miután korábban számos játékossal dolgozott együtt a Liverpool jelenlegi keretéből. Sadio Mane, Roberto Firmino, Joel Matip, Ibrahima Konate, Naby Keita és Takumi Minamino is egykori Rangnick tanítvány ugyanis.

 

 

"Jürgen az elmúlt hat és fél év során folyamatosan építette a csapatát. Közülük hat vagy hét játékos az enyém - vagy a miénk - volt. Mi úgy szerződtettük őket a klubunkhoz, hogy még senki nem ismerte őket és nem véletlen, hogy ez az a klub, amelyben valószínűleg a legtöbb egykori klubunk játékosa szerepel. A hozzáállásuk, a játékstílusuk, ahogyan játszani szeretnének nagyon hasonló."

 

"Én nem arról beszélek, hogy milyen hatással voltam ezekre a játékosokra, de az eléggé egyértelmű, hogy egy olyan nagy klub, mint a Liverpool, amely Európa egyik legjobbja, hat egykori játékosomat alkalmazza - ez valószínűleg a legmagasabb szám az olyan játékosokból, akiket akkoriban még senki nem ismert, amikor nálunk debütálhattak."

 

"Ez a futballról alkotott hasonló elképzeléseknek köszönhető. Jürgen és én már régóta ismerjük egymást, tudom hogyan akar játszani, mert az nem lehet véletlen, hogy hat egykori játékosom is a keretének tagja."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!