Varane: A "harcos" Casemiro megfelelő mentalitást hoz a Unitedbe

A Manchester United védője, Raphael Varane hiszi, hogy a csapat újdonsült igazolása, Casemiro egy "harcos", aki megfelelő mentalitást fog hozni a klubhoz.


A Vörös Ördögök a hétfői, Old Traffordon aratott Liverpool elleni 2-1-es győzelmet megelőzően erősítették meg Casemiro leigazolását, akit rögtön be is mutattak a közönségnek a kezdősípszó előtt.

 

Varane és Casemiro 2013 és 2021 között, hét szezonon keresztül játszottak együtt a Real Madridnál - bár Casemiro a 2014/15-ös idényt kölcsönben az FC Porto együttesénél töltötte. Számtalan trófeát hódítottak el együtt a spanyol fővárosban és mindketten négyszeres Bajnokok Ligája győztesnek mondhatják magukat a Királyi Gárda tagjaként.

 

A 29 éves Varane egy nehéz bemutatkozó szezonon van túl a Unitednél, de hiszi, hogy Casemiro a megfelelő típusú játékos Erik ten Hag keretének megerősítésére.

 

Amikor arról kérdezték, mennyire tölti el izgalommal Casemiro Manchesterbe igazolása, így felelt:

"Nagyon izgatott vagyok miatta. Tökéletesen ismerem, milyen minőséget képvisel. Egyensúlyt teremthet a csapaton belül, a mentalitása pedig mint egy 'harcosé'. Szóval szerintem nagyon élvezni fogja az angol futballt. Ismerem őt (nevet)."

 

"Szerintem tökéletes este volt számára, hogy találkozzon az Old Trafford közönségével, mert a hangulat egészen lenyűgöző volt, ráadásul a győzelmet is meghozta a csapatnak, szóval minden klappolt."

 

 

A francia válogatott bekk azt is megerősítette, Casemiro nem ment be a United öltözőjébe se a meccs előtt, se utána.

 

Keringtek olyan találgatások, hogy vajon mi állhatott Casemiro azon vágya mögött, hogy a Unitedben játsszon, hiszen a jelenleg Bajnok Ligája és spanyol bajnoki címvédőt hagyta el az előző szezonban a Premier League-ben 6. helyen végzett csapatért, akik ennek eredményeként idén az Európa-ligában lesznek kénytelen szerepelni.

 

Varane azonban azt állítja, tudja mi áll a 30 éves játékos csapatváltása mögött, a saját előző idénybeli Manchesterbe igazolásának forgatókönyvével párhuzamot vonva.

 

"Pontosan tudom, hogy mit érez és miért jön ide azokat követően, amiket Madridban megélt" - tette hozzá.

 

"Új kihívásra van szüksége, én pedig pontosan tudom, hogy mit érez és miért ezt a klubot választotta."

 

"Hasonló folyamaton ment keresztül, mint én, szóval természetesen a lehető legjobbakat kívánom neki. Rengeteget beszéltem vele, de nem volt rám szüksége ahhoz, hogy meghozza a döntését."


The Athletic

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!