Martial hamarosan visszatérhet

Eric ten Hag bízik benne, hogy Anthony Martial még a világbajnokság előtt visszatérhet a United csapatába.


A francia támadó kevés játéklehetőséghez jutott eddig a 2022/23-as szezonban, köszönhetően sajnálatos sérüléseinek.

 

Augusztus hónapban csupán 45 percet tudott játszani a Liverpool ellen, aztán csereként állt be még októberben a Manchester City és az Omonia Nicosia elleni mérkőzéseken, hogy a játékperceknek köszönhetően visszanyerje fittségét. Végül a támadó az Everton elleni idegenbeli mérkőzésén ismét megsérült. 

 

Martial nagyon jól játszott Ten Hag irányítása alatt, mikor a pályán volt, három gólt és két asszisztot is kiosztott alig több, mint két órányi játékidő alatt, az idei szezonban négy mérkőzésén összesen.

 

Anthony nemrég visszatért Carringtonba, hogy egyéni edzéseken vegyen részt, Erik pedig reméli, hogy a jövő hónapban kezdődő világbajnokság előtt még bevethető lehet a United számára.

 

"Remélem" - nyilatkozta Ten Hag, a vasárnapi West Ham elleni Premier League mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón.

 

"Szépen fejlődik. Már kinn van és edz. Tehát már a pályán van, de még várnunk kell, hogy visszatérhessen és a csapattal edzhessen."

 

Úgy néz ki, hogy a vasárnapi West Ham elleni bajnoki mérkőzés a 9-es mezszámú játékos számára még korai, de mivel ez csak az első találkozó a United számára az ötből a november 20-án megrendezésre kerülő világbajnokságig, bőven lesz még lehetősége Martialnak arra, hogy a szünet előtt segíthesse csapattársait.

 

 

Bár még nem tudni, hogy beválasztják-e a francia válogatottba a téli tornára, Ten Hag azonban tudja, hogy Anthony mennyire fontos lehet csapata számára.

 

"Az Everton ellen ismét lesérült." - magyarázta a menedzser.

 

"Igen frusztráló ez számunkra, számára úgy szintén. Nagyon jól teljesített az előszezonban. Sokkal kevesebb időt töltött a pályán a többi játékoshoz képest, de így is képes volt három gólt szerezni."

 

"Az Everton elleni első gólunknál is igen fontos szerepe volt, ő adta a gólpasszt, szóval nagyon jó lenne, ha visszatérne, mert képes változtatni a mérkőzések állásán."

 

"Gólokat tud lőni, de amikor formában van, akkor is nagyon fontos a jelenléte, nagyon jól presszingel."

 

A United hétvégén a West Hammel csap össze, azután pedig Spanyolországba utazik csütörtökön, hogy a csoportelsőségért szálljon harcba a jelenlegi első helyen szereplő Real Sociedad ellen.

 

Aztán a csapat egymás után kétszer is megmérkőzik az Aston Villa csapatával, először a Premier League keretein belül idegenben, majd a Ligakupában hazai környezetben, végül a világbajnokság előtt, november 13-án vasárnap a Fulham csapatával meccselnek szintén vendégként. 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!