Ten Hag beszélt Martial állapotáról

A Manchester United menedzsere, Erik ten Hag bővebben beszélt Anthony Martial sérüléséről, illetve a várható visszatérésről.


A 27 éves játékos legutóbb február 1-én, a Ligakupa elődöntőjében lépett pályára a Nottingham Forest elleni második találkozón, melyen gólt is szerzett a kispadról beállva, a Vörös Ördögök pedig végül 2-0-ra nyerni tudtak.

 

Az Old Traffordon lejátszott 30 perc során azonban Martial csípősérülést szenvedett, emiatt pedig a holland szakember kénytelen volt nélkülözni a francia támadót a hektikus februári menetrendben.

 

Erik a West Ham elleni FA-kupa összecsapást megelőző sajtótájékoztatón aaz újságírók kérdésére elmondta, hogy hol tart most a Monaco egykori játékosa a rehabilitációjában legutóbbi sérülése óta.

 

"Reménykedem, de nem tudok még pontos időt, elvárásokat mondani ezzel kapcsolatban" - mondta a menedzser arra a kérdésre, hogy szerepelhet-e még Martial a válogatott szünet előtt ismét a Unitedben.

 

"Hagyjuk, hogy végezze a feladatát, mert ahogy korábban többször is láthattuk, visszatért, majd gyorsan újra megsérült. Időt kell neki adnunk, hogy ismét bevethető legyen, viszont azt kell mondjam jelen felállásban is remekül teljesítünk. Amikor ő is bevethető lesz, akkor lesz egy újabb jó opciónk."

 

 

"Adjunk neki időt és meglátjuk, hogy mikor lesz visszatérésre alkalmas állapotban. Bármikor is, boldogok leszünk, mert lesz egy minőségi extra támadónk a szezon hátralévő részére."

 

Erik ten Hag számára nem volt könnyű feladat a United középpályásainak leterheltségének kezelése az utóbbi időben, mivel Christian Eriksen és Donny van de Beek is hosszú időre kidőltek a sorból.

 

Scott McTominay a közelmúltban már visszaérhetett, ahogy a brazil szélső, Antony is pályára lepet újra a Barcelona elleni Európa-liga párharcon, melyen eredményes is volt és hozzájárult a Vörös Ördögök továbbjutásához a legjobb 16 közé.

 

Arra a kérdésre, hogy játékosai képesek-e megbirkózni azokkal a követelményekkel, melyek rájuk nehezednek a három fronton folytatódó menetelés során. Ahogy az lenni szokott a menedzser rendkívül őszinte választ adott.

 

"Azt hiszem igen és ez eddig nagyon jól sikerült" - mondta Ten Hag.

 

"Boldog vagyok és szerintem bírni fogjuk a szezon végéig és az edzésben lévő játékosok közül Anthony Martialt leszámítva mindenki bevethető."

 

Megkérdezték a menedzsert arról is, hogy Marcus Rashfordnak, vagy Bruno Fernandesnek nincs-e szüksége pihenésre a folyamatos terhelés közben.

 

"Nem, ő - Marcus - teljesen fitt. Bruno is sokat játszott, de szeret focizni és nem akar lemaradni semmiről."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - West Ham

FA-kupa, 5. forduló

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!