Wan Bissaka a támadók rémálma

Amikor Aaron Wan-Bissaka játékát nézzük, vannak pillanatok, amikor szerelni készül, és mi egyszerűen tudjuk, hogy hosszú lábaival tisztán el fogja érni a labdát.


A futballistát már régóta dicsérik ezen a téren mutatott képességeiért, nemrég a Leicester City sztárja, James Maddison még úgy méltatta hátvédünket, mint a világ legjobb egy az egy ellen védekező futballistáját.

 

Aaron képessége, hogy a legfenyegetőbb ellenfeleket is képes hatástalanítani, a 2022/23-as szezon második felében is megmutatkozott, hiszen a Wembleyben lejátszott három mérkőzésén nagyrészt olyan játékosokat sikerült kiiktatnia, mint a Newcastle United támadója, Allan Saint-Maximin, a Brighton szélsője, Kaoru Mitoma, vagy legutóbb a Manchester City játékosa, Jack Grealish.

 

Az FA-kupa döntőjében mutatott teljesítménye az egyik legjobb volt a Vörös Ördögök közül a nap folyamán, és Wan-Bissaka olyannyira lenyűgöző volt, hogy jelölték a szezon utolsó "Hónap Játékosa" díjra.

 

Szóval 29-es számú játékosunk tényleg olyan hatékony egy-az-egy elleni védekezésben, mint amilyennek gondoljuk?

 

Az FBREF.com statisztikai oldal kimutatta, hogy valóban az. Az öt legjobb európai bajnokságban a "támadók szerelésében" messze az élen áll. Jobbhátvédünk 25 ilyen párharcból 23-at megnyert, megakadályozva, hogy átjussanak rajta.

 

Ezzel jócskán megelőzte a második helyen álló Kim Min-jae-t, a Napoli középhátvédjét a rivális topligák tekintetében, és utcahosszal előzi legközelebbi a Premier League kihívóját, a Newcastle United védőjét, Sven Botmant.

 

 

Ez valószínűleg csak azt támasztja alá, amit már eddig is tudtunk a 25 éves játékosról, de akárhogy is nézzük, a számok nem hazudnak.

 

SZERELÉSI TOPLISTA

1. Aaron Wan-Bissaka (UNITED): 23/25 = 92%

2. Kim Min-jae (Napoli): 25/29 = 86.2%

3. Daniel Vivian (Athletic Club): 36/45 = 80%

4. Eder Militao (Real Madrid): 26/33 = 78.8%

5. Sven Botman (Newcastle): 22/28 = 78.6%

 

Az FBREF.com jóvoltából. A 2022/23-as szezonban az öt TOP ligát - Premier League, Serie A, La Liga, Bundesliga és Ligue 1 - foglalja magában.

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!