Amrabat szerint a United minden méterért meg fog küzdeni

A kölcsönben nálunk szereplő Sofyan Amrabat azt mondja, érzi, mennyire fontos a Manchester United számára a vasárnapi, Liverpool elleni FA-kupa-negyeddöntő.


A marokkói válogatott játékos ragaszkodik ahhoz, hogy a Vörös Ördögök mindent megtesznek azért, hogy kiüssék a Mersey-partiakat a sorozatból, hogy Erik ten Hag legénysége visszajusson a Wembleybe.

 

Az észak-nyugati klubok közötti rivalizálás teljes tudatában a 27 éves játékosnak nincsenek illúziói arról, hogy maximális erőfeszítésre lesz szükség a kívánt eredmény eléréséhez, a hazai szurkolók előtt.

 

A United Review-nak adott interjúban Amrabat szenvedélyesen beszélt a találkozóról.

 

"Ahogy te is mondtad, megteszed vagy meghalsz, vagy felfaljuk őket vagy ők falnak fel minket" - mondta. "Szóval készen kell állnunk. Fel kell készülnünk. Ahogy mondtam, kemény lesz, ők is nyerni akarnak, és mi is."

 

"Szóval éhesnek kell lennünk. Muszáj. Minden méterért meg kell küzdenünk, az életünket kell adnunk, és igen, csináljuk vagy meghalunk."

 

 

A szurkolóknak kulcsszerepük van, különösen a Liverpoolt idegenbe elkísérő csapat nagyságát tekintve, és Amrabat nem kételkedik abban, hogy készen állnak a kihívásra.

 

"Igen, azt hiszem, mert mindig mindenhol mögöttünk állnak" - magyarázta. "Nem számít, hogy hol és mikor. Szóval azt hiszem, tudják, hogy ők nagyon kellenek nekünk. Tudják, hogy szükségünk van rájuk. Szerintem csodálatosak, és sokat segítenek nekünk."

 

"Tudjuk, hogy ez nagyon fontos nekik, de persze nekünk is. Szóval szeretnénk őket boldoggá tenni, és remélhetőleg egy szép meccset tudunk játszani, és megszerezzük a győzelmet."

 

Amrabat Kobbie Mainoo mellett kezdett a középpályán az Anfielden elért 0-0-s döntetlen alkalmával, a klubok egyetlen korábbi találkozóján ebben a szezonban, és a United még mindig az egyetlen csapat, amely ebben a szezonban megakadályozta Jürgen Klopp legénységét a gólszerzésben.

 

"Nagyon jó élmény volt" - emlékezett vissza. "Azt hiszem, egyértelmű, hogy a Liverpool, nagyon erős. Ebben a szezonban is nagyon jó futballt játszottak. Azt hiszem, a mi ottani játékunk nagyon kemény volt. Nem könnyű eredményt elérni az Anfielden. De játszottunk, és nulla-nulla lett."

 

"Úgy gondolom, hogy ez egy nagyon jó és fontos pont volt. De most otthon játszunk ellenük. Nagyon tiszteljük őket. Természetesen meg akarjuk nyerni a mérkőzést. Szóval számomra ez egy nagyon nagy meccs lesz."

 

"Otthon vagyunk, teli stadionban, szóval ez nagy lökést ad nekünk."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!