Fergie: Szükségtelen a békéltetés

Sir Alex Ferguson nem látja értelmét, hogy a Manchester United béketárgyalást kezdeményezzen az õsi rivális Liverpoollal a Luis Suarez-Patrice Evra rasszista-ügyben.


Az észak-nyugati riválisok soha nem arról voltak híresek, hogy egymás tenyerébõl ennének, ám az elmúlt hónapok történései még jobban elmélyítették az ellentéteket.

 

Ugyanis a két csapat októberi bajnokija a Premier Leagueben csak olaj volt a tûzre, miután Suarez és Evra egy sok vitát kiváltó szóváltásba keveredett a pályán.

 

Suarez esetében felmerült a rasszizmus vádja, amely egy egészen az év végéig húzódó ügyet generált.

 

A Liverpool részérõl visszautasították, hogy haboztak volna, hogy játékosuk védelmére keljenek és megkérdõjelezték egy függetlenekbõl álló döntõbizotság döntését - amely értelmében az uruguayi csatárt elmeszelték 8 mérkõzésre.

 

A Mersey-partiak vonakodva elfogadták a büntetést, és nem fellebbeztek a döntés ellen, de nem kértek bocsánatot a Manchester Unitedtõl, sem Patrice Evrától.

 

 

A hosszan tartó folyamat során az Old Traffordról nem igazán érkezett számottevõ információ az ügy kapcsán, abban a hitben, hogy az ügynek a média figyelmétõl mentesen kell lefolynia.

 

Sir Alex Ferguson kijelentette, hogy részükrõl most is ez a helyzet, és megkérdõjelezte annak a szükségességét, hogy a két klub bármikor is leüljön az ügy elsimításához, azt tekintve, hogy február 11-én újra összecsapnak, valószínûleg parázs hangulatban a bajnokságban, ezúttal az Old Traffordon.

 

"Szép tõlük, hogy az egészet ügyet a sajtón keresztül intézték" - kezdte a skót menedzser.

 

"Azt gondolhatták volna, hogy õk elõször majd felkeresik a Manchester Unitedet."

 

"De nem látom semmi szükségességét. Egyébként is, errõl nincs mit mondanom."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!