Fergie: Koncentráljunk a pályán történtekre

Sir Alex Ferguson mindenkinek felhívta a figyelmét arra a felelõsségre, amely a két csapatra vár a Manchester United szombati Liverpool elleni FA kupabeli vendégjátékakor.


A két csapat szombaton elõször találkozik azóta, hogy Luis Suarez õsszel rasszista kifejezésekkel illette Patrice Evrát.

 

Az esetet követõen nem sokkal a Liverpool csatárát nyolc mérkõzésre eltiltották, miután az ügyben kirendelt vizsgálóbizottság bûnösnek találta rasszizmus vádjával, éppen ezért Sir Alex Ferguson szeretné a két csapat újabb randevúja csak a megfelelõ okokból, azaz leginkább a futball miatt maradna emlékezetes.

 

"Miként (a Liverpool csapatkapitány) Steven Gerrard mondta tegnap, nagy felelõsség hárul a játékosokra, hogy megfelelõen viselkedjenek, csakúgy, mint mindkét szurkolótáborra" - kezdte a skót menedzser.

 

"Biztosak akarunk lenni benne, hogy csak a mérkõzésrõl kell majd beszélnünk, semmi másról."

 

Ferguson visszautasította, hogy elárulja, játszatni fogja-e Patrice Evrát, annak ellenére, hogy eléggé úgy tûnik, hogy ez szinte biztosra vehetõ.

 

"Nem akarok ebbe belemenni" - tette hozzá.

 

 

Már volt egy egyértelmû figyelmeztetés a Manchester United részérõl, hogy kerüljön újabb olaj az amúgy is elég nagy tûzre, ami a két csapat kapcsolatát illeti, hiszen a hét elején az Anfield Roadra szóló jegyükhöz Sir Alex Ferguson felhívó üzenetét is megkaptak, de a sok szomszédvár elleni csatát megélt edzõlegenda most újra arra hívta fel a figyelmet, hogy a szurkolók mûködjenek együtt a rendõrséggel, miután kérvényükre megnövelték a vendégszimpatizánsok számát 5 ezer fõre.

 

"Ez mindkét klub számára hihetetlenül fontos mérkõzés. Hihetetlen figyelem irányul mindig erre az összecsapásra."

 

"Magabiztos vagyok. Mi csak a játékról, a futballról szeretnénk beszélni. Ez az, amire mindenki vár. Hasonlóan hozzám."

 

"Ebben a szezonban lenyûgözõek voltak a szurkolóink az Anfielden."

 

"Már régóta tart az az ügy, hogy az ellenfeleink az idegenbeli mérkõzésekre csökkentik a vendégszurkolók számát. Ez egy kényelmes megoldás számukra, hogy így többért tudják eladni a helyeket."

 

"De a rendfenntartóknak így is nagyon nehéz feladatuk lesz, mint mindig. De nekünk segítenünk kell ebben nekik."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!