Sir Alex játékosai mérföldköveit élteti

Sir Alex Ferguson elismeréssel adózik Ryan Giggs, Paul Scholes és Rio Ferdinand elõtt, miután a trió személyes mérföldkövek elérése elõtt áll.


Giggsnek a Wigan elleni mérkõzés lehet pályafutása 600. Premier League mérkõzése, ha kezdõként, vagy csereként pályára lép, míg Scholes és Ferdinand 700., illetve 400. Unitedes felnõtt mérkõzésére készülhet.

 

Sir Alex Ferguson nagyra becsüli játékosai kitartását, illetve azt, hogy ilyen szinten oda figyeltek magukra, és hiszi, hogy Giggs akár még 40 éves koráig is játszhat.

 

"Az a személyes megérzésem, hogy Ryan még néhány évig játszhat" - kezdte a skót menedzser.

 

"Paul egy teljesen más kalapba esik, mint Ryan, ami a fizikai állapotát illeti, mert voltak súlyosabb sérülései - két térd-, és egy szemsérülés - de így is 700. mérkõzését játszhatja a klubnál. Ez fenomenális."

 

"Mellettük ott van még Rio is, aki 400. pályára lépésére készül a klubnál. Mindhárom játékos számára ez egy mérföldkõ karrierükben, és ez egy nagyszerû példa a fiatalabb játékosok számára, hogy mit érhetnek el, ha áldozatot hoznak a futballban. Ezeknek a játékosoknak már sikerült beírniük magukat a történelemkönyvekbe, és áldozat nélkül ez soha nem sikerült volna számukra."

 

 

Bár Giggs és Scholes már egyértelmûen nem képes minden héten játszani a csapatban, az nem kérdéses, hogy még mindig hozzá tudnak tenni a csapat teljesítményéhez, ahogy azt az utóbbi bizonyította is csereként a Southampton elleni drámai módon megnyert mérkõzésen.

 

A páros már két évtizede játszik Sir Alex gárdírozása alatt, a menedzser pedig szerencsésnek érzi magát, hogy ilyen hosszú ideje dolgozhat velük.

 

"Nem lehet megítélni Ryan teljesítményét ebben a pillanatban, mert még nem is játszattam eddig" - jelentette ki Ferguson.

 

"De még számos mérkõzésen fog majd lehetõséget kapni a szezonban, ahogyan szokott, és biztos vagyok benne, hogy majd megcsillantja újra a képességeit."

 

"Paul beállt a Southampton ellen, és olyan volt, mintha egy új ajtót nyitott volna ki számunkra. Egészen más rendszert hozott a játékunkba. Az õ döntései, illetve mértani pontosságú passzai megváltoztatták a mérkõzést."

 

"Robin van Persie természetesen nem érdemtelenül, ki lett kiáltva a mérkõzés legjobbjának, pedig Scholes csak 25 percet volt a pályán, mégis tarthatatlan volt. A Southamptonnál nem tudták, hogy mit csináljanak vele."

 

"Ez hihetetlen nagy elismerés számára. Õ mindig képes minõséget hozni a csapatunkba."

 

"Szerencsés vagyokk, hogy mindkettejükkel együtt dolgozhattam. Nem arról van szó, hogy büszke vagyok rájuk. Sokkal inkább azt tudnám mondani, hogy 'Szerencsés vagyok, hogy két ilyen elkötelezett játékosom lehet, mint õk'. Ez fantasztikus."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!