Múlt, jelen és jövõ - avagy Scholes és Nick Powell

Sir Alex Ferguson magasztaló szavakat intézett ismét a 700. fellépésén gólt szerzõ Paul Scholes felé, és kifejezte reményét, miszerint Nick Powell képes lesz a Manchester United élõ legendájának nyomdokaiba lépni.


A korábbi angol válogatott klasszis szombaton újabb mérföldkövet ért el a Wigan Athletic ellen, ráadásul az õ találata nyitotta meg a United góljainak sorát az Old Traffordon.

 

Scholesy azt követõen juttatta a labdát Ali Al Habsi hálójába, hogy Nani középrelöbbölését az ománi kapus épp a Vörös Ördögök játékosa elé ütötte, így az a kapu torkából kotorhatta "gólba" a játékszert.

 

A salfordi születésû, 38 éves veterán középpályást, aki még 1991-ben csatlakozott a nagyobbik manchesteri klubhoz, a United újdonsült igazolása, Nick Powell váltotta a találkozó 71. percében.

 

A 25-ös számú dresszt viselõ debütáns meghálálta Sir Alex bizalmát és a Glazer család feltételezhetõen 4 millió font körüli kiadását, hiszen már elsõ hivatalos meccsét góllal ünnepelte, mégpedig a csapat 4., végeredményt kialakító találatával, melyet a kaputól mintegy 23 méterre eresztett el.

 

"Paul egész karrierje során fantasztikus volt ebben" - mondta a United menedzsere a Sky Sports újságírójának Scholes góljáról.

 

"Azon középpályások közé tartozik, akik mindig képesek odaérni a 16-oson belülre szükség esetén, persze nyilvánvalóan az évek során többnyire irányítóként játszattuk - nincs senki, aki nála jobb lenne abban, amit ma láttunk tõle."

 

 

"A fiatal Powell egy olyan játékos, aki remélhetõleg betölti majd Scholes szerepét, tekintve, hogy elképesztõ mód lát a pályán, a temperamentuma kiváló, nagyszerû lába van, gyors és jól bánik a labdával."

 

"Igazán szép gólt szerzett és ez egy remek kezdet. Még csak 18 éves, márciusban tölti be a 19-et, úgyhogy nagyon elégedett vagyok vele."

 

A United góljai kivétel nélkül a mérkõzés második félidejében estek, és Ferguson elismerte, idõbe telt, míg csapata feleszmélt Javier Hernandez elhibázott büntetõje után.

 

Sir Alex hozzátette: "Kihagytuk a 11-est és ahelyett, hogy jó rajtot vettünk volna, mindent újra kellett kezdenünk."

 

"Túl lassúak voltak az elsõ félidõben. Lassították a játékot, a kapusuk minden kirúgásnál egy percet elvett az idõbõl, ami jellemezte a játékstílusukat."

 

"Egy jó csapatról van szó, nagyon agresszívak és mi sem játszottunk a megfelelõ sebességben."

 

"Nem sikerült eleget kezdeményeznünk ahhoz képest, amire számítottunk, de a második félidõben jóval agilisebbek voltunk, tartottuk a labdát, sokkal, de sokkal gyorsabbak voltunk, a különbség pedig ki is ütközött."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!