Neville : Fergie nem lehet elégedett

Neville szerint a Liverpool még kaphatott volna egy büntetõt, pedig emberhátrányban voltak


Gary Neville szerint Sir Alex Ferguson nem lehet elégedett a United mai teljesítményével, mellyel nagy nehezen legyõzték a sokáig 10 emberrel küzdõ Liverpoolt.

 

Az otthoniak több, mint 45 percig kellett emberhátrányban harcoljanak, mivel Jonjo Shelvey-t a 39. percben kiállították, de így is majdnem sikerült pontot rabolniuk, mert a második félidõ elején csodával határos módon megszerezték a vezetést a csapatkapitány, Steven Gerrard által.

 

Egy gyönyörû gól Rafael részérõl és egy Robin van Persie által értékesített büntetõ elõnybe juttatta a vendégeket, de a Sky Sports kommentátora úgy érzi, hogy a United hosszabb idõközökig nem volt képes beleszólni a játékba.

 

"Úgy gondolom, hogy egy gyenge szereplés volt" - nyilatkozta a Ford Super Sunday mûsorban.

 

"Ha valaha is elfelejtették volna, hogy milyen nehéz az Anfielden játszani, ma biztosan bevésõdött az eszükbe. Nem igazán indultak be a fiúk az elsõ 50 percben, amíg a Liverpool nem rúgott egy gólt, ami nem túl jó jel. "

 

"Sir Alex Ferguson nagyon dühös lehetett a szünetben és leordította a játékosok fejét, ebben biztos vagyok. Még a második félidõben sem sikerült uralni a játékot, pedig Paul Scholes már a pályán volt és emberhátrányban is volt a Liverpool. "

 

"Sosem gondolnád, hogy egy 10 emberrel játszó csapat labdatartása nagyobb lehet, pedig a második félidõben pontosan ez történt. "

 

"Sosem volt könnyû dolog az Anfielden játszani és a mai meccs csak még jobban megerõsíti ezt."

 

A két csapat egyesült erõvel emlékezett meg a hillsborough-i katasztrófa áldozatairól, de a pályán hamarosan fokozódott a feszültség, amikor Shelvey pirosat kapott egy Jonny Evans ellen irányuló durva szerelés miatt.

 

Neville véleménye szerint látni lehetett, hogy valaki le lesz küldve a pályáról egy érzelmileg ennyire felfokozott mérkõzésen, azonban vitatta a bíró döntését, mivel szerinte lehetett volna kicsit elnézõbb is a liverpooli középpályással szemben, mert Evans sem birtokolta teljes mértékben a labdát a szerelés pillanatában. 

 

 

"Nem akartam, hogy bárkit is kiállítsanak a mai meccsen" - mondta.

 

"Úgy hiszem, Shelvey kicsit magasan lépett be a jobb lábával Jonny Evansszel szemben és nem volt tudatában annak, hogy milyen eredménye lehet egy ilyen szerelésnek."

 

"Személy szerint azt hiszem, hogyha mindkét játékosnak egy sárgát mutatott volna fel, akkor jobban járt volna, bár Shelvey magasan ment be és õ ezt vette figyelembe. Nem az volt a szándéka, hogy egybõl kiállítsa a játékost, hiszen lehetett látni az arcán utána."

 

"Ez egy olyan eset, amikor a bíró ezt mondhatja magának: "Shelvey veszélyesen szerelt, tehát pirosat érdemel. Evans is veszélyesen lépett be, ez is valószínûleg piros lenne. Mindkettõnek adhatok egy-egy sárgát, vagy adhatok csak egyiknek."

 

Az otthoni szurkolók majdnem betörtek a pályára, amikor Halsey nem adta meg a büntetõt, amit Luis Suarez próbált kiharcolni a Liverpool számára Evans szerelésénél, azonban megadta a vendégeknek, mikor Valenciát akasztotta Glen Johnson az otthoniak kapuja elõtt.

 

Neville azt mondta, hogy mindkét eset büntetõt ért, azonban Suarez mûvészi esése semmivel sem segítette elõ a bíró dolgát. 

 

"Az a gond, hogy Suarez hátradobta a fejét miközben esett, pedig erre semmi szükség nem volt" - adta hozzá.

 

"Ilyen esetekben a bíró úgy gondolja, hogy ez egy természetellenes, megjátszott mozdulat és túlságosan irreális. Ez volt a baj, de attól én még befújhatónak tekintem."

 

"A United részén viszont teljesen biztosan büntetõrõl beszélünk. A liverpooliak abban hibáztak, hogy már a félpályánál meg kellett volna állítaniuk Valenciát Agger és Johnson révén. Lehet, hogy kicsit cinikusan hangzik, de sajnos ez a labdarúgás. "

 

 

"Aztán Glen Johnson rossz irányból próbált szerelni. Megakasztotta a sarkát és meg is lökte, így Mark Halsey-nek nem maradt más választása, mint befújni és megadni a büntetõt, amit Robin ezúttal nem hibázott el. "

 


Skysports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!