Sir Alex hajlandó a taktikai változtatásra

Sir Alex Ferguson elárulta, valószínû, hogy váltogatni fog a szélsõkkel való játék és a gyémántalakzatban való pályára lépés között, ha a helyzet úgy adódik.


Szélsõk nélkül való játéknál lehetõség nyílik, hogy Wayne Rooney hátrébb húzódjon, mint csatártársai, Robin van Persie és Danny Welbeck, akikkel egy kezdõcsapatban sikerült gyõzelmet elérniük a Manchester United legutóbbi, Newcastle elleni 3-0-s bajnoki gyõzelme alkalmával.

 

Mivel a menedzser szeretné kiaknázni a csapatában rejlõ erõsségeket támadásban, ezért ebben a felállásban többet játszathat jobbnál-jobb csatáraiból, de Ashley Young visszatérése értelmében, õ, Nani és Antonio Valencia is nagy választási lehetõséget jelent a széleken.

 

Ebbõl kifolyólag a Stoke City menedzsere, Tony Pulis bizonytalan lehet azt illetõen, hogy a Vörös Ördögök milyen felállásban fogadják õket ma délután az Old Traffordon.

 

"Nagyon nehéz lesz összeállítani a csapataimat a jövõben" - kezdte Sir Alex.

 

"Néha azt gondolom, hogy a gyémántalakzat használata lehet kifizetõdõ, néha pedig azt, hogy a sebességbeli fölényünket kell kiaknáznunk."

 

"Flexibilis vagyok. Mindkét felállásnak megvan a maga elõnye. Szokatlan számunkra szélsõk nélkül játszani. Pedig mind a Newcastle, mind pedig a Cluj elleni mérkõzésen egyértelmûen jól mûködött. Ezzel rengeteg problémát tudtunk okozni az ellenfeleinknek. Természetesen erre most már õk is fel fognak készülni ellenünk."

 

"Tony Pulis azonban vívódhat magában, vajon mit fogok csinálni, szélsõkkel játszok majd, vagy gyémántalakzatban. Az is lehet, hogy szélsõkkel is játszok, és gyémántalakzatban, hátul pedig két védõm lesz!"

 

 

A Stoke képes lehet problémákat okozni nem túl szemetgyönyörködtetõ és egyben direkt stílusukkal, de Sir Alex magabiztos azt illetõen, hogy csapata képes lesz kezelni ezt a veszélyforrást.

 

"A saját játékunkat kell játszanunk" - tette hozzá.

 

"Elõfordulhat, hogy az ember túlaggódja magát ilyen esetekben. Tudjuk, hogy a játékukat a pontrúgásokra fogják felépíteni. Azt is tudjuk, hogy hosszú bedobásokkal is megpróbálnak majd eljutni a tizenhatosunkon belülre, illetve, hogy a hosszú labdákkal Peter Crouchot fogják majd keresni."

 

"A rájuk való felkészülésünk a megszokott módon zajlott. Tudjuk, hogy mit fognak csinálni. Néha az embernek úgy kell pályára lépni egy-egy csapat ellen, hogy nem igazán tudja, mit játszik a másik. A Stoke City esetében azonban pontosan tudjuk mire számíthatunk. Csak a saját játékunkat kell játszanunk. Remélhetõleg ez mûködni fog."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!