Ferguson a játékosait dicsérte a gyõzelem után

Sir Alex Ferguson nagyon elégedett volt játékosaival a Stoke City elleni gyõzelem után.


Michael Carrick és Robin van Persie góljaival 2-0 arányban nyertek a Vörös Ördögök, amellyel óriási lépést tettek a történelmi jelentõségû 20. bajnoki cím felé, van Persie gólöröme pedig sokáig emlékezetes marad.


A Chelsea elleni FA Kupa kiesést és a városi rivális Manchester City elleni hazai pályán elszenvedett vereséget követõen óriási nyomás hárult a United játékosaira, akiknek ezúttal a Britannia Stadion ellenséges légkörében kellett bizonyítaniuk.


„Nagy jelentõséggel bírt ez a mérkõzés számunkra a hétfõ esti vereség után. Fel kellett állnunk, de mindenki nagyszerûen tette a dolgát ma” – kezdte nyilatkozatát a Fõnök a MUTV munkatársainak.


„A mérkõzés elõtt azt mondtam, rosszabb napon nem is jöhettünk volna a Stoke otthonába, hiszen a hihetetlenül erõs szél hatással lesz a labda mozgására. Õk amúgy is egy nehéz csapat, ma is keményen harcoltak, minden tiszteletem a játékosoké, nagyot küzdöttek ma.”


Sir Alex külön örült annak is, hogy Robin van Persie 11 mérkõzés óta tartó góltalansága véget ért, bár a holland gólöröme õt is meglepte.

 


„Majdnem megölt” – viccelõdött a mester. „Elfelejtette, hogy én már 71 éves vagyok! Én mindig azt mondom, meg kell ünnepelni a gólokat, a fiúk ezt ma meg is tették becsülettel, ahogyan a szurkolók is.”


„Óriási nyomás hárult rá a büntetõ végrehajtása közben, hiszen elõtte a labdát 2 vagy 3 alkalommal is elfújta a szél a büntetõpontról. A sarkot vette célba, és jól is célzott, tökéletes büntetõ volt. A büntetõt is nagyszerûen harcolta ki ezt megelõzõen, fantasztikus labdát kapott Wayne-tõl, majd buktatták.”


„Nagyszerû teljesítményt nyújtott ma a csapat, keményen küzdöttek ezért az eredményét.”


Sir Alex azonban reméli, hogy a Stoke nem fog kiesni, bár a Fazekasok nehéz helyzetbe kerültek a Sunderland Newcastle felett aratott 3-0 arányú gyõzelme után.


„Remélem, bent marad a Stoke. Szerintem nagyszerû csapat, fantasztikus szurkolókkal és egy kiváló menedzserrel. Tony Pulis az egyik legjobb a szakmában, azzal a munkával, amit itt elvégzett, nem érdemelné meg azt, hogy ilyen helyzetben legyenek.”


„Jobban kellene állniuk, de remélem, sikerül elegendõ pontot gyûjteniük a bent maradáshoz. Nagyon elszántan küzdenek, és az elszántság elengedhetetlen a szezon ezen szakaszában, bízom benne, hogy elkerülik a kiesést.”


Ferguson üzenete pedig a Vörös Ördögök számára világos: stílusosan befejezni a szezont.


„Az az elvárásom önmagunkkal szemben, hogy minden hátralevõ meccsünket megnyerjünk. Úgy gondolom, a szurkolók sem vélekednek errõl másképp. A mai csak a kezdet volt, még van 6 mérkõzésünk, és az a célunk, hogy mindet megnyerjük.”
 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!