A kacsák miatt vesztett egyszer Sir Alex

A hét folyamán Danny Higginbotham friss önéletrajzából lehetett részleteket olvasni az Independent oldalán, az egyik részlet pedig igazán felkelti az ember figyelmét.


A sztori 2001 májusában történt, a Manchester United elleni sorsdöntõ mérkõzés elõtt. Higginbotham és a csapata - a Derby - el akarta kerülni, hogy a szezon utolsó mérkõzésén arra legyenek kényszerítve, hogy mind a három pontot meg kelljen szerezniük annak érdekében, hogy biztosítsák a bennmaradásukat a Premier League-ben, ehhez viszont egy lehetetlennek tûnõ gyõzelmet kellett volna aratniuk az Old Traffordon.

 

Mivel valószínû volt, hogy kulcsfontosságú taktikai csatát fog vívni Sir Alex Fergusonnal, a Derby menedzsere, Jim Smith az éghez fordult segítségért, bár nem spirituális értelemben.

 

Higginbotham így írja le a történteket:

 

"Két meccsünk volt már csak hátra és olyan helyzetbe hoztuk magunkat, hogy szükségünk volt egy gyõztes mérkõzésre annak érdekében, hogy biztonságban legyünk. A mérkõzés elõtt, pénteken, kora reggel elutaztunk Mottram Hallba, edzettünk és ott töltöttük az éjszakát."

 

"Minden jel arra mutatott, hogy játszani fogok, ezért boldog voltam. Jim a 3-5-2-es felállás mellett döntött - a szezon nagy részében ezt játszottuk - ezért fel voltam készülve."

 

 

"Szombat reggel viszont egy kis felfordulás támadt a reggelinél. Jim és a fizioterapeuta, Neil Sillett vitatkoztak egymással, mivel Jim egy bizonyos formációban repülõ kacsa csapatot látott repülni az ablakon keresztül, és szerinte ez egy jel volt."

 

"A kacsák egy kicsit bizarr 3-4-3-as formációban repültek, így amikor emlékeztettük magunkat, hogy az akkori United milyen potenciállal bír... az Old Traffordon felállni ilyen alakzatban nem sok jót jelenthet."

 

"Úgy tûnt, hogy le fognak minket mészárolni, de valahogy mégis behúztuk a meccset!"

 

Ez így igaz. A Kosok 1-0-ra nyertek és matematikai biztonságba helyezték magukat a szezon vége elött egy fordulóval.

 

Kinek van szüksége stratégiai, taktikai precízióra amikor a szárnyas vadak megoldják a problémát?


espn

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!