Michael Carrick - Mr. Kihagyhatatlan

Sorozatban aratott hat gyõzelem után a Manchester United egymás után két vereséget szenvedett el - egyik mérkõzésen se volt a pályán a vádlisérülés miatt kidõlõ Michael Carrick.


Michael Carricknek 100 százalékos edzésmunkát kell végeznie egész héten ahhoz, hogy a Manchester United megmenthesse becsületét a hétvégén, és bebiztosítsa helyét a Bajnokok Ligája jövõ évi kiírásában.

 

Louis van Gaal csapatkapitány-helyettese azóta nem végzett napi rendszerességgel teljes értékû edzésmunkát, hogy a Manchester City elleni városi rangadó utolsó pillanataiban bicegve kellett elhagynia az Old Trafford gyepét vádlihúzódás gyanújával.

 

 

Azóta a Vörös Ördögök felfelé ívelõ formája, és betonbiztos top4-es helye fordulatot vett, és a Chelsea, illetve az Everton ellen elszenvedett vereségekkel veszélybe kerültek.

 

Ha eddig lett volna bárki, aki kételkedett a 33 éves, Newcastlebõl származó játékos értékeiben, akkor elég, ha csak a Stamford Bridge-n, illetve a Goodison Parkban nyújtott manchesteri teljesítményt nézi meg.

 

A Nyugat-Londonban elszenvedett vereség még nem feltétlenül róható fel a Unitednek, hiszen javuló teljesítményt mutattak, de a csapatban több kreativitás, és ezzel együtt nyugodtság van, akkor egyrészt Eden Hazard nem cincálja szét ennyire könnyen a védelmet góljánál, másrészt pedig a kapu elõtt sem puskáznak el ennyi helyzetet.

 

Carrick mindkét tekintetben segítségére lehetett volna csapatának, és manchesteri gyõzelem is születhetett volna a Bridge-n.

 

Azonban a Mersey-partján a Carrick nélküli United totálisan szétesett. Az õ nyugalmat árasztó jelenléte nélkül pánik volt a hátsó alakzatban, és a Vörös Ördögök nem tudtak semmi olyannal elõrukkolni, amellyel az Everton gyors ellentámadásait megfékezhették volna és a saját kapujuk elé szegezték volna õket.

 

Van Gaalnak valószínûleg nem lesz szüksége a klub hivatalos statisztikusaira, hogy tudja, Carrick mekkora értéke egy jól strukturált Manchester Unitednek.

 

De a számok nem hazudnak. A United egyszerûen nem ugyanúgy funkcionál Michael Carrickkel, mint nélküle.

 

 

A középpályás júliusi, bokaszalag mûtétjét követõ visszatérése sorozatban hat megnyert mérkõzést eredményezett a Manchester Unitednek decemberben, amelyet követõen Van Gaal dicsérõ szavakkal illette.

 

"Õ az én csapatkapitányom, úgyhogy õ rengeteg tapasztalatot, de hatalmas higgadtságot is kölcsönöz nekünk" - kezdte.

 

"Különbözõ pozícióban vethetem be, ezt pedig nagyon szeretem. Mivel õ a kapitányom, így õ át tudja adni a filozófiámat a pályán."

 

Azonban amikor arról kérdezték, hogy a sorozatos gyõzelmek Carrick visszatérésével vonhatóak-e párhuzamba, a holland menedzser így felelt:

"Szerintem túlzottan is elismerik Michael Carricket."

 

Kétséges, hogy a 63 éves szakember azt követõen is ilyen elutasító lenne, ha újra feltennék neki ugyanezt a kérdést. A téli, izomsérülése miatti kihagyását követõen a védelem elõtt egyfajta pajzsként tevékenykedõ Carrick vezérletével ugyanis sorozatban legyõzték a Spurst, a Liverpoolt, a Villát és a Manchester City-t, majd kiválásával kikaptak a Chelsea-tõl és az Evertontól is.

 

Ebben a szezonban 17 mérkõzésen léphetett pályára, amelyek közül csak egyszer szenvedett vereséget a csapat, hazai pályán a Southamptontól, õszi visszatéréséig pedig Van Gaal angliai szerepvállalása csak egy hatalmas kérdõjel volt.

 

A Paul Scholes által egyszer Rolls-Royce-hoz hasonlított játékos visszatérésére a Manchester Unitednek most mindennél jobban szüksége van.


MEN

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!