Woodward felfedte az átigazolási folyamatok részleteit

Ed Woodward ügyvezetõ-igazgató elárulta hogyan mûködik a Manchester United játékosmegfigyelõ rendszere, és részletesen beszélt arról is, hogy miként végzi el a klub az átigazolásokat.


Woodward volt a felelõs azért, hogy Matteo Darmian, Memphis Depay, Morgan Schneiderlin és Bastian Schweinsteiger is a United játékosa legyen ezen a nyáron, a legjobb játékos megtalálása viszont idõbe telik. Ed elmondása szerint folyamatosan szemmel tartják a legújabb tehetségeket, és azt is elárulta, hogy minden egyes posztra ahova igazolni szeretnének, elõszõr létrehoznak egy szûkített listát a posztra legalkalmasabb nevekbõl.

 

Amikor azt kérték tõle, hogy részletesen beszéljen a munkájáról, a következõket mondta a MUTV-nek egy terjedelmes, exkluzív interjúban: "Igazából eléggé egyszerû a dolog. Van egy globális megfigyelõ hálózatunk, ami a rengeteg országot és rengeteg kulcsfontosságú piacot lefed. A megfigyelõk meccseket néznek, mi pedig iszonyatos mennyiségû információt vásárolunk, majd ezek az adatok piramis szerûen eljutnak a megfigyelõk fönökéhez, és a fönök csapatához, akik kielemzik ezeket."

 

"Ez alapján mindig meg tudunk vizsgálni egy adott pozíciót és meg tudjuk nézni a saját listánkat, hogy ki lenne a legjobb, ki tudná a legjobban segíteni a Manchester Unitedet. Ha ez megvolt, a listát megnézzük Louis van Gaallal és a stábjával is, ezután pedig további elemzések következnek."

 

"Amint Louis eldöntötte, hogy kire van szüksége - és szerintem fontos, hogy mindig több mint egy célpontunk legyen minden pozícióra, mert el kell fogadni, hogy néha, bizonyos okoknál fogva, egyszerûen nem tudod megszerezni az elsõ számú játékost, ezért érdemes elõre tervezni és két-három célpontot kijelölni - akkor nekem csak annyi a feladatom, hogy tárgyalok a klubbal és a játékossal. Ilyen egyszerû az egész, bár a tárgyalások alatt adódhatnak problémák."

 

 

Amikor augusztus végén bezár az átigazolási piac, máris elkezdenek dolgozni a 2016-os igazolásokon. Egyértelmû, hogy létfontosságú elõre tervezni, hogyha a United olyan kerettel akar rendelkezni amely minden fronton versenyben lehet.

 

"Szeptemberben" - válaszolta Woodward arra a kérdésre, hogy mikor kezdõdik el az átigazolási folyamat. "Amint bezár az átigazolási piac, a megfigyelõk máris elkezdik megvizsgálni azokat a kulcsfontosságú pozíciókat ahol erõsíteni lehetne, és már el is kezdõdött a folyamat. A menedzser négy hónapig dolgozhat együtt a csapattal (januárig), addigra pedig már sokkal jobban fogja tudni, hogy kik lehetnek a távozók és az érkezõk, de a bevásárlási folyamatnak ekkor már dübörögnie kell."

 

"Igen, rendelkezünk egy tényleges névlistával, ugyanis mindenkit szem elött tartunk. Ez a játékosmegfigyelõ csapat feladata. Nincs megállás. Folyamatosan a következõ igazolásra koncentrálunk. Ilyen szempontból teljesen egy hullámhosszon vagyok a szurkolókkal. Amikor bejelentjük, hogy leigazoltunk valakit, akkor egy pillanatra boldogok lehetünk, utána viszont máris minden arról szól, hogy ki lesz a következõ."

 

"Rengeteg munka van a tárgyalásokban, rengeteg idõ elmegy ezekre, ezért inkább akkor szeretek hátranézni amikor már bezárt a piac. Megnézzük, hogy milyen játékosok vannak a pályán, és hogyan sikerült beilleszkedniük a csapatba."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!