Martial rendszeres válogatottságra vágyik

Anthony Martial abban bízik, hogy a Manchester United segítségével olyan formára tesz szert, amellyel részt vehet a jövõ nyári Európa-bajnokságon.


Hétfõ este másodszor is pályára léphetett a fiatal tehetség a francia nemzeti csapatban, amióta csatlakozott a Unitedhez. A Les Bleus csapata Szerbiával találkozott egy barátságos meccsen, amelyen csereként lépett pályára az utolsó 15 percben.

 

Martial a rövid lehetõséget is megragadta, hiszen derûs és ragyogó játékot mutatott a Bordeaux-ban lejátszott mérkõzésen. Didier Deschamps fiai 2:1-es gyõzelmet arattak, mindkét gólt Blaise Matuidi szerezte. Morgan Schneiderlin végig játszotta ezt a mérkõzést is.

 

 

A meccs után Martial a következõket mondta: „Remélem azáltal, hogy jól játszom a klubomban, rendszeresen meghívót kapok majd a válogatottba.“

 

„Számomra már ez a lehetõség is hatalmas megtiszteltetés volt. Kicsit olyan volt, mint a Bajnokok Ligája, teli intenzitással, érzelmekkel. Bele adtam, amit csak tudtam és nyertünk. Ez a legfontosabb. Boldogabb nem is lehetnék.“

 

 

Bastian Schweinsteiger is jól teljesített a német válogatottban. Skóciában, a Hampden Parkban 3:2-re gyõztek. Bastiéknak ez EB kvalifikációs mérkõzés volt, amelyen egyébként volt alkalma találkozni Sir Alex Fergusonnal is. 

 

 

Thomas Müller duplázott ezen a meccsen. A skótok kétszer is egyenlíteni tudtak, ám Gündogan a második félidõben eldöntötte a mérkõzést és így igencsak megnehezítették a skótok kvalifikációs terveit.

 

Paddy McNair csupán a cserepadon kapott helyet az Észak-Írország – Magyarország mérkõzésen. Úgy tûnt pont nélkül maradnak a hazaiak, ám a meccs legvégén sikerült egyenlíteniük. A gól a hosszabbításban született, Kyle Lafferty szerezte. Ezzel Észak-Íroszág szinte biztosan ott van az EB-n, 1986 óta elõször. Az utolsó két mérkõzésükön, Görögország és Finnország ellen, elég egy gyõzelem vagy két döntetlen.

 

 

James Wilson szintén csak a padról figyelhette csapatát. Anglia U21-es válogatottja ugyanis megkezdte az EB kvalifikációs szakaszt, melyet 1:0-ás gyõzelemmel sikerült indítania Norvégia ellen. James Ward-Prowse büntetõjével nyertek az angolok. Wilson a múlt héten mutatkozott be az U23-as csapatban az USA elleni barátságos mérkõzésen.

 

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!