Smalling a Martial-hatást élteti

Anthony Martial hihetetlen sebességet és erõt injektált a Manchester United támadásaiba, Chris Smalling pedig hiszi, a francia csatár pontosan az a játékos, akire szükségük volt az Old Traffordon.


Az átigazolási-idõszak utolsó napján történt leigazolása óta Martial lenyûgözõ, öt mérkõzésen szerzett négy gólos mérleget tud felmutatni, amelyben egy Liverpool elleni debütáláskor szerzett gól is benne foglaltatik, de kétszer a Southampton, egyszer pedig csereként az Ipswich Town elleni Ligakupa összecsapáson is beköszönt.

 

A 19 éves egykori Monaco játékos a legutóbb pedig már az asszisztok listájára is feliratkozott, amikor Wayne Rooneyt szolgálta ki a Sunderland elleni 3-0-s mérkõzésen szerzett gólja elõtt, emellett pedig az Old Traffordon és a közösségi médiában is összteljesítményét dicsérték a szurkolók, illetve azt ahogy a labdával bánik.

 

Smalling körülbelül egy hónapja edz együtt Martiallal, így most már pontosan tudja miként játszik és hogyan kell ellene védekezni, így egyértelmûen képes megítélni, milyen minõséget képvisel.

 

"Ha választhatnál egy pillanatot, amikor letennéd a névjegyedet a világ elõtt, az egy olyan hatalmas mérkõzés lenne, mint amilyen a Liverpool elleni" - magyarázta Smalling.

 

"Nagyszerû pillanat volt, rengeteg ember figyelmét felkeltette azzal, ahogy cikázott a védõk között, hogy mennyire egyértelmûen tört a kapura, majd szerzett gólt."

 

"Ez olyasvalami, amire nagyon nagy szükségünk volt ebben a szezonban. Jó formáját ezt követõen is folytatta a Southampton, majd az Ipswich ellen, úgyhogy nagyszerû rajtot vett a Unitedes karrierében."

 

"A Liverpool ellen csak a töredékét láthattuk annak, tulajdonképpen ki is õ. Direkt módon játszik, képes egy az egy ellen szembe kerülni az ellenféllel, és vállalja a rizikót. Szerintem a támadó harmad az, ahol egy játékos felvállalhatja a kockázatot, hátul ilyet nem lehet megcsinálni. Nagyon éles játékosnak tûnik."

 

 

A Manchester United jelenleg hét mérkõzés után szerzett 16 pontjával vezeti a Premier League-t, amely már így is hárommal több egység, mint amennyivel a 2014/2015-ös szezonban rendelkeztek. Természetesen a végéig még hosszú út vezet, de Smalling magabiztos a fejlõdést illetõen, és úgy érzi, Van Gaal képes lehet megnyerni a bajnoki címet, ha az újévet követõen is még harcban lesznek az aranyéremért.

 

"Fejlõdtünk" - tette hozzá.

 

"Az elõzõ szezonbeli kezdésünk viszontagságos volt, és nem adott megfelelõ alapot arra, hogy harcban legyünk a végelszámolásban bármiért is. Tudjuk, hogy ebben a tekintetben elõrébb léptünk ebben a szezonban, most pedig más területeken kell fejlõdnünk az elõzõ szezonhoz képest, és sokkal nagyobb célokért kell küzdenünk."

 

"A célunk, hogy minden sorozatban versenyben legyünk, és biztosra kell mennünk azt illetõen, hogy a lehetõ legelõkelõbb helyen végzünk a Premier League-ben, elõrébb, mint tavaly. Ha a kezdetektõl meglévõ folyamatosságot megtudjuk õrizni a formánkat illetõen, egészen a szezon végéig, akkor nem hiszem, hogy ne lenne elérhetõ számunkra bármi."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!