Rooney Martial-t dicsérte

Wayne Rooney arra buzdítja csapattársát, Anthony Martial-t, hogy a világ egyik legjobb csatárává váljon Louis van Gaal kezei alatt.


A 19 éves fiatal nyerte el a Premier League-ben a szeptember legjobb játékosának járó díjat, hiszen lenyûgözõ kezdetet produkált azok után, hogy az átigazolás utolsó napján a Monaco csapatából a Vörös Ördögökhöz igazolt, ezáltal a minden idõk legdrágább fiatal játékosa címet is megszerezve magának.

 

A fantasztikus rajtot figyelemmel kísérve Rooney helye a csapatban - egyedüli csatárként - egyáltalán nem biztosított, hiszen a fiatal francia csatár elsõ 10 mérkõzése alatt már 5 gólt szerzett. A United csapatkapitánya teljesen biztos abban, hogy Anthony remeklése csakis pozitívumot jelent a csapat számára.

 

"Úgy gondolom már az egy fantasztikus és hihetetlen dolog, ahogy õ ezt az egész szituációt kezelte. Átjött Manchesterbe és remekül illeszkedett be a csapatba" - nyilatkozta Rooney a United Review-nak.

 

 

"Rengeteg elismerést érdemel, hiszen õ még mindig piszok fiatal. Átjönni egy teljesen új, ismeretlen országba a családjával együtt, majd ilyen pozitívan kezdeni az itteni karrierjét, ez azért nem mindennapi dolog."

 

"Mindannyian láthatjuk, hogy milyen potenciál rejlik benne. Biztos vagyok benne, hogy a keret igencsak fontos tagja lesz a szezon során, hiszen már eddig is nagyon jól szerepelt és hihetetlenül gyors. Jelen pillanatban valószínûleg õ a leggyorsabb a csapatban, és talán a bajnokságban is."

 

A United egy gólnélküli döntetlent ért el a városi rivális elleni 170. derbin a hétvégén, ami kapcsán jópár kritika született, s ezek némelyike Martial-t követelte a középcsatár helyére, melyet Rooney foglalt el a mérkõzésen. [Martial a bal szélen játszott - a szerk.]

 

Egy másik United újonc, akinek talán kicsit nehezebben megy a beilleszkedés nem más, mint a holland szélsõ, Memphis Depay.

 

Köztudott dolog, hogy Van Gaal nagy csodálója a 21 éves hollandnak, aki a nyáron érkezett 31 millió font ellenében a PSV Eindhovenbõl és minden Vörös Ördög azt reméli, hogy Depay és Martial egy olyan gyümölcsözõ párost tudnak majd idõvel alkotni, mint amilyen a Rooney - Cristiano Ronaldo páros volt Sir Alex Ferguson kezei alatt.

 

"Mindenképpen két kitûnõ játékosról van szó, hiszen mindkettejükben rengeteg tehetség és képesség rejlik" - tette hozzá Rooney, amikor errõl a hasonlatról kérdezték.

 

 

"Amennyiben továbbra is fejlõdnek és folyamatosan tanulnak, úgy remélhetõen nekik is összejön az, ami nekem meg Ronaldo-nak annak idején. Nagyot lendítene a csapaton, ha ez így alakulna."

 

"Szerencsére mindketten tanulni akarnak, ami mindig jót jelent, ha egy fiatal játékosról van szó. Nem önfejûek vagy makacsak, nincsenek elszállva maguktól, és ez sokat segít a fejlõdésükben."

 

"A csapat érdekei lebegnek a szemeik elõtt és figyelnek a menedzser minden szavára. Biztos vagyok abban, hogy a jelenlegi menedzser alatt minden lehetõség adva lesz nekik ahhoz, hogy pár éven belül a világ legjobb játékosaival egy lapon emlegessék majd õket."

 

Rooney ugyanakkor nem fukarkodott dicsérõ szavakkal illetni másik csapattársát is, Chris Smalling-ot, akinek másfél év után végre sikerült beverekednie magát a kezdõcsapatba.

 

 

"Hihetetlen fejlõdésen ment keresztül, ebben a szezonban kirobbanthatatlan volt a hátsó alakzatból. Jelenleg a bajnokság 3 legjobb középhátvédének egyike õ kell legyen, semmi kétségem efelõl" - mondta Rooney. 

 

"Õ egy remek játékos és fokozatosan fejlõdik. Egyre jobban irányítja a hátsó négyest, egy igazi vezér látszik kiemelkedni belõle, legyen szó a Vörös Ördögökrõl vagy Angliáról. Reményeim szerint ez még sokáig fog folytatódni és sokat fog segíteni nekünk abban, hogy sikereket érjünk el."


SkySports.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!