Van Gaal: Martial négy poszton is bevethetõ

Louis van Gaal szerint tinédzser támadója, Anthony Martial akár négy különbözõ pozíciót is képes lehet betölteni a Manchester United támadógépezetében.


A Vörös Ördögök színeiben eddig felfelé ívelõ karriere során Martial leginkább csatárként, az utóbbi idõben pedig inkább a szélen bizonyított a háromtagú támadóalakzatban.

 

Amikor menedzserét, Louis van Gaalt arról kérdezték, melyik poszton érzi a 19 éves játékost a leghatékonyabbnak, így felelt:

"Nem hiszem, hogy egy sajtótájékoztatón is beszéltem volna arról, hogy jobb a balszélen, vagy éppen csatárként. Ezt soha nem mondhatom ki egyértelmûen, mert mindig a csapat, nem pedig az egyének érdekeit tartom szem elõtt."

 

"Azt viszont mondtam, hogy a döntésem mindig az eltervezett játékunktól, az ellenféltõl és annak gyengepontjaitól függ. Nem pedig attól, hogy én kijelentem, hogy balszélsõként a legjobb."

 

"Az õ szemében õ három poszton, balszélsõként, csatárként és hátravont támadóként vethetõ be. Nem akar 7-es poszton [jobbszélen] játszani, de én teljességgel megvagyok róla gyõzõdve, hogy arra is képes. Ez azonban egy másik történet."

 

"Hogy mi a legjobb poszt számára? Szerintem talán a csatárposzt a legmegfelelõbb számára. De továbbra is fejlõdnie kell ezen a poszton. Õ még nagyon fiatal. De szerintem jobb, ha csatárposzton fejlesztjük, mint balszélsõként."

 

 

Martial folyamatosan gyûjti be az elismeréseket, amiért ilyen gyorsan tudott alkalmazkodni az angol futballhoz, ezúttal pedig Michael Carrick beszélt elismerõen a Monacotól szerzõdtetett fiatal tehetségrõl.

 

"Teljességgel lenyûgözött" - mondta a középpályás.

 

"Nagy lépés egy ilyen klubhoz igazolni és itt játszani ilyen elvárások, illetve minõségi szint mellett. Ezekkel együtt jár a felelõsség, az pedig hogy egy ilyen fiatal játékos új országba, új kultúrába kerülve - úgy, hogy azért nem beszéli még a nyelvet olyan nagyon jól - így kezdjen új állomáshelyen, tényleg hihetetlen számba megy."

 

"Óvatosnak kell lennünk, és nem szabad túl sokat várnunk tõle. Még korai ez számára, és lesznek majd a hullámhegyeket követõen hullámvölgyek is, ismerve a természetét az ilyen dolgoknak. A jelek természetesen nagyon pozitívak - ezt mindannyian látjuk. Amikor a pályán van, sokkal idõsebbnek tûnik a koránál. Úgyhogy ezek nagyszerû elõjelek mind számára, mind pedig a klub jövõjét illetõen."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!