Smalling: Építsünk erre a gyõzelemre

Chris Smalling elárulta, nagyszerû érzés volt visszasegíteni a Manchester Unitedet a gyõzelem útjára, miután 2-1-es sikert arattak a Swansea City ellen az Old Traffordon, és szeretné ha a csapat ebbõl az eredménybõl építkezni tudna.


Miután sorozatban nyolc mérkõzést vívtak meg nyeretlenül, Anthony Martial és Wayne Rooney második félidei góljaival - amely ellenében csak Gylfi Sigurdsson fejesgólja jött a másik oldalról - Louis van Gaal legénysége otthon tudta tartani mindhárom pontot szombaton 2016 elsõ bajnokiján.

 

A Swansea késõi nyomása ellenére, amely keretében még kapusuk, Lukasz Fabianski is veszélyeztetett fejjel egy 95. percben elvégzett szögletbõl, a Vörös Ördögök kitartottak és megszerezték a gyõzelmet, Smalling pedig elárulta, érezte, hogy ez most fog elkövetkezni.

 

"Nagyon keményen próbáltunk dolgozni az edzõpályán" - kezdte a MUTV-nek.

 

"December egy pocsék hónap volt, most pedig nagyszerû érzés, hogy gyõzni tudtunk. Szerintem, különösen a legutóbbi néhány mérkõzésünkön, keményen harcoltunk, és ugyanolyan lendületre van szükségünk, mint amivel ma játszottunk."

 

"Játékosként tudtuk, hogy véget kell vetnünk a rossz sorozatunknak, és el kell kezdenünk gyõzelmeket aratni. Ezt ma megtettük, a második félidõre pedig felõröltük ellenfelünket is, mert nagyon nagy nyomás alá helyeztük õket. Jó kezdete volt ez az évnek, és most nem engedhetünk meg magunknak több botlást, biztosra kell mennünk, hogy továbbra is képesek vagyunk így játszani."

 

 

A Vörös Ördögök mindössze két perccel a félidõt követõen tudtak vezetéshez jutni, miután Ashley Young remek jobboldali beadását Martial kíméletlenül fejelte a vendégek kapujába.

 

"Nagyon hajtott, hatalmas nyomást gyakorolt az ellenfélre, és már a kezdéstõl kezdve látszott, hogy nem fél direktnek lenni, és egy az egyben megpróbálni megverni az ellenfelét, és trükközni. Remek játékos, büszke vagyok, hogy vele játszhatok" - tette hozzá Smalling Martialról.

 

Sigurdsson ívelt fejese David de Gea felett visszahozta a Hattyúkat a mérkõzésbe a 70. percben, azonban Smallingot lenyûgözte a csapat karaktere azt illetõen, ahogy vissza tudtak kapaszkodni gyõztes pozícióba.

 

"A hétfõi, Chelsea elleni döntetlen alkalmával hiába tettünk meg mindent, küzdöttünk, nem tudtuk elérni, amit szerettünk volna. Ma a második félidõben sokkal jobban játszottunk, jobban domináltuk a mérkõzést, és tényleg beleadtunk mindent, megmutatva ezzel a keménységet és vágyat, ami bennünk lakozik."

 

"Két szép gólt tudtunk szerezni, ráadásul mindkét csatárunk eredményes tudott lenni. Remélhetõleg a ma kidolgozott számos lehetõségbõl, ahogyan a korábbiakból is, hamarosan egyre több gól születik majd, és legyen úgy, hogy ez minél elõbb így lesz."

 

"Magunkhoz képest már túl sok pontot hullajtottunk. Szerencsére ez a bajnokság nagyon nyílt, még bármi megtörténhet. Ha most sikerülne egy jó sorozatot produkálnunk, akkor elkezdhetünk elõre is tekinteni a táblázaton."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!