Martial: Önzetlen csatár vagyok

Anthony Martial elárulta, számára ugyanannyit jelent, ha maga talál az ellenfelek kapujába, mintha a Manchester Unitedben csapattársainak készít elõ gólokat.


A francia válogatott játékos megérkezésekor egy könyörtelen középcsatárnak tûnt, miután elõbb bemutatkozásakor gólt lõtt a Liverpoolnak, majd a következõ fordulóban duplázni tudott a Southampton ellen is. Mióta a szélen kerül bevetésre, játékának egy újabb oldalát ismerhettük meg jobban, a Derby County elleni FA-kupa siker alkalmával pedig Vörös Ördögként pályafutása során elõször két asszisztot is jegyezhetett.

 

Bár fél szemmel mindig a gólszerzésre koncentrál, amit jól illusztrál az év elsõ mérkõzésén, a Swansea City ellen szerzett fejesgólja is, egy másik statisztikai adatot is élénken nyomon követ elsõ angliai szezonjában.

 

"Mindig is önzetlen embernek tartottam magamat" - kezdte a halkszavú csatár az MUTV-nek adott exkluzív interjújában.

 

"Ezt már elég sokszor mondták nekem. Így számomra egy gól ugyanolyan fontos, mint hogy gólpasszt adjak. A végén úgyis az a fontos, hogy csapatként gyõzni tudjunk."

 

"Szerintem fontos, hogy keményen dolgozzunk, hogy folyamatosan fejlõdhessünk, és címekhez segíthessük a csapatot, illetve visszatérjünk a bajnokság élére. Igen, van egy szám a fejemben [a gólok tekintetében], de azt inkább megtartanám magamnak."

 

 

Az Aon Training Complexben végzett munka továbbra is a tanulási folyamatának elõlendítését szolgálja Martial számára, aki azt is elárulta, miként volt képes fejleszteni képességeit azóta, hogy a Monacotól az elõzõ nyáron Manchesterbe került.

 

"Napról-napra fejlõdök azáltal, hogy ilyen tehetséges játékosokkal játszhatok" - tette hozzá.

 

"Különösen Wayne Rooneytól tanulhatok sokat. Mindig megpróbálok inspirációt meríteni belõle, hogy én is olyan nagyszerû játékossá válhassak, mint õ."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!