Carrick: Martial még jobbá fog válni

Michael Carrick dicsérõ szavakkal illette Anthony Martial Manchester Unitedre gyakorolt "fantasztikus hatását", és úgy véli, már elsõ, Old Traffordon töltött izgalmas szezonja során fejlõdött.


Martial 30 mérkõzésen 9 góllal segítette csapatát, miután az elõzõ nyáron véglegesítették nagy összegû átigazolását az AS Monaco együttesétõl. A statisztikái lenyûgözõek, de a francia játékos valószínûleg hatékony támadójátékával gyõzte meg leginkább a klub szurkolóit.

 

A Manchester United csapatkapitány-helyettese, Michael Carrick szerint a klub egy klasszis tehetséget szerzõdtetett Martial személyében, és a vele kapcsoaltos egyetlen aggodalma, hogy vajon a szurkolók képesek lesznek-e kordában tartani elvárásaikat, legalább egy rövid idõre, a hihetetlenül tehetséges 20 éves támadó életútja során.

 

"Hatalmas képességek rejlenek benne" - kezdte Carrick a ManUtd.com-nak.

 

"Egyértelmûen megvan benne a potenciál. Könnyû elfelejteni az életkorát, és hogy eddig még milyen keveset futballozott csak felnõtt szinten. Az, hogy ilyen szinten, képes ekkora hatással lenni a csapatára, a vele kapcsolatos elvárások ellenére, és ezzel képes megbirkózni, egészen fantasztikus."

 

"Nagyon jó teljesítményt nyújt hétrõl-hétre. Szerintem meg kell értenünk, hogy bizonyos helyzetekben nem képes úgy villogni, vagy nem jön össze neki minden, mert ez vele kapcsolatban nem elvárható. De az idõk során rengeteget fog fejlõdni, és már most nagy elõrelépést veszek észre vele kapcsolatban, a klubnál töltött rövid ideje óta is. Remélhetõleg ez a trend folytatódni fog, és egyre jobb és jobb lesz."

 

 

Góljai és gólpasszai mellett Martial egyik legnagyobb értéke csalhatatlan cselezõkészségében rejlik, amellyel képes lehagyni ellenfeleit, Carrick pedig elismerte, rémálom lehet az ellenfél védõinek ellene védekezni.

 

"Úgy tûnik, mintha ez nagyon könnyedén menne számára" - tette hozzá.

 

"Majdnem olyan, mintha nem is igazán sprintelne ilyenkor, de megvan benne az a robbanékonyság, hogy két-három méterrel megverje ellenfeleit."

 

"Egészen biztos vagyok benne, hogy senki nem keresi az alkalmat, hogy egy-az-egyben kelljen védekeznie ellene a tizenhatosnál, mert amint elmegy melletted, már egy méterre van tõled, mire észbe kapsz! Az utóbbi mérkõzéseken kimondottan hatékonyan segített bennünket ezzel."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!