Híres magyar Vörös Ördögök: Fura Csé

Molnár Csaba "Fura Csé" exkluzív interjút adott a ManUtdFanatics.hu rovatának, amelyben ismert magyar Vörös Ördögökkel beszélgetünk a klubról!


Fura Csé az underground hiphop egyik legkiemelkedõbb magyar képviselõje, a Káva és a Furakor tagja. A 90-es évek második felétõl került komolyabb kapcsolatba a rap mûfajával és körülbelül 2003-tól ír dalszövegeket. A tatabányai születésû elõadó már korán leszögezte, ha egy tízes skálán kellene mérni azt, mennyire szimpatizál a csapattal, az a bizonyos szerkezet bizony kiakadna.  

 

Mikor és hogyan lettél United-szurkoló?

Fura Csé: Pontosan én sem tudom, de valamikor a 90-es évek vége felé kezdõdött ez a dolog nálam. Az biztos, hogy azt a felejthetetlen BL-döntõt (Manchester United 2-1 Bayern München, 1998/99-es szezon - a szerk.) már Vörös Ördögként néztem.

 

A csapat összes mérkõzését nézed?

Fura Csé: Természetesen! Ha valami halaszthatatlan ok miatt nem tudom élõben követni, akkor teljesen kivonom magam az internet világából, hogy semmiképp se tudjam meg az eredményt és késõbb megnézem felvételrõl. 

 

 

Jártál már az Old Traffordon?

Fura Csé: Sajnos még nem. Évek óta tervezem, de valami mindig közbe jön. Remélem még idén sort kerítek rá.

 

 

Ki a kedvenced a csapatból?

Fura Csé: A jelenlegi keretbõl egyértelmûen Wayne Rooney. De Gea mellett talán az egyetlen világklasszis játékosunk, aki rengeteg rekordot megdöntött a klubnál és jó úton halad, hogy növelje ezek számát.

 

Vannak olyan játékosok a jelenlegi keretünkben, akiket legszívesebben elküldenél?

Fura Csé: Fájó szívvel, de Phil Jonest. Owen Hargreavesre emlékeztet, talán senkinek sem kell megmagyaráznom, hogy miért. A teljesítménye miatt egyébként senkit. Sok játékos jól jöhet még egy másik filozófiában, ha Van Gaalt menesztik.

 

Ha választhatnál, melyik jelenlegi játékossal mennél el egy iszogatós póker partyra?

Fura Csé: Ha tényleg választhatnék, akkor az egész csapattal.

 

Hogyan értékelnéd a United szezonját eddig?

Fura Csé: Kiábrándító. Nagyobb esélyünk maradt a BL-indulásra az Európa-liga megnyerésével, mint úgy, hogy kiharcoljuk a legjobb négybe kerülést. A szakértõk szerint a megszerzett pontszám túlmutat a csapat játékán és egyet kell értenem. A jelenlegi megszerzett pontok nagy része nem feltétlenül volt "igazságos".

 

Mi a véleményed Louis van Gaal vezetõedzõi tevékenységérõl?

Fura Csé: Azonnal meneszteném. Az az érzésem vele kapcsolatban, hogy õ sem tudja mit és hogyan szeretne. Elment 12 pontunk a 3 védõs felállás miatt úgy, hogy nem igazán volt erre alkalmas védõsorunk. Majd ahelyett, hogy úgy igazolt volna, áttért a négy védõsre, amikor túl nagy lett a nyomás. A másik nagy problémám vele, Memphis Depay. Nagyon nagy ígéretnek tûnik a srác, de nyilvánvalóan vannak problémák a hozzáállásával. A napokban volt 22 éves, úgyhogy nagyon fiatalnak mondható. Neki egy jó pedagógusi képességgel megáldott vezetõedzõ kellene csak. Úgy tûnik, Louis nem az.

 

 

Kit tudsz elképzelni a csapatunk élén a holland mester után?

Fura Csé: Ryan Giggs-t úgy, hogy Paul Scholes a másodedzõje! A Ferguson-érában a mester sokat hangoztatta, hogy Paul nem sokszor szólal meg, de ha igen, akkor biztos, hogy igaza van. És bármikor megszólal a klubbal kapcsolatosan, én eddig mindig egyet értettem vele.

 

Véleményed szerint, mi a maximum, amit kihozhatunk ebbõl a szezonból?

Fura Csé: Európa-liga. Matematikai esélyünk ugyan van még a 4. helyre, de a jelenlegi formánk alapján sajnos nehezen elképzelhetõ, hogy oda is érünk. Ugyanakkor Van Gaal maradék önbizalmának valószínûleg az sem tesz jót, hogy kész tényként kezelik Mourinho szezonvégi érkezését. Szerintem ez a csapat teljesítményére is kihathat. Marad a második számú európai kupasorozat megnyerése által való BL kiharcolás, de szerintem lesznek csapatok, akik jóval komolyabban veszik majd ezt a kupát, és látván, hogy sebezhetõ a United, vérszemet fognak kapni. Kis esélyt látok a gyõzelemre.

 

A nyári igazolások közül kivel vagy a legjobban megelégedve és ki a legnagyobb csalódás számodra?

Fura Csé: Anthony Martial óriási vétel volt, pedig szkeptikus voltam vele kapcsolatban a magas vételára miatt. Féltem, hogy egy újabb nagy ígéret, aki az is marad. Csalódásnak egyik nyári igazolást sem tekintem.

 

Kit látnál legszívesebben a United mezében? 

Fura Csé: Ronaldo hazatérésének örülnék a legjobban.

 

A United sajnos már nem szerepel a Bajnokok Ligájában. Ennek ellenére követed a sorozatot? Van olyan csapat, amelyiknek szurkolsz a United távollétében?

Fura Csé: Simán kibírom, hogy ne nézzem. Nem szurkolok senki másnak, csak annak, hogy ne a Barcelona nyerjen. Nem azért, mert õk ellenszenvesek, csak szeretném, ha a Manchester United lenne az elsõ olyan csapat, aki majd megvédi a címét a BL-ben. Sajnos attól is messze vagyunk, hogy egyet nyerjünk, de bízom benne, hogy már nem sokáig.

 

Ismerted ezelõtt is a ManUtdFanatics.hu honlapot? Mi a véleményed rólunk?

Fura Csé: Igen, ismertem és követem napi rendszerességgel. Örülök, hogy nincsenek kacsa hírek és csak a tényekkel tudok foglalkozni.

 

 

Sosem titkoltad a szurkolói hovatartozásod, sõt ha teheted hangot is adsz neki. Gondolok itt arra például, hogy van ahol a videoklipedben jelenik meg a Manchester United (Ladadal) és van zenéd, amelyben a City-t szólod le (Slágergyanú). Várhatunk hasonlókat még Tõled? 

Fura Csé: Könnyen lehet. Folyamatosan dolgozom új dalokon. Jelenleg az élõzenés felálláson munkálkodunk BLR-rel és a zenekar többi tagjával. Hamarosan érkezik is az elsõ Follow The Flow dal! Illetve gõzerõvel készülünk a Red Bull Pilvakerre. Mindemellett természetesen a Garage Productions-szal is aktívak maradunk, úgyhogy nem unatkozom.

 

 

A ManUtdFanatics.hu hatalmas köszönettel tartozik Fura Csének az interjúért! 

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!