Mourinho ajtaja nyitva áll a fiatalok elõtt

A hírek szerint José Mourinho 200 millió fontos átigazolási büdzsével gazdálkodhat majd a nyáron, de emellett nyitva hagyja az ajtót a fiatal tehetségek elõtt is.


A United új menedzsere megígérte Ed Woodwardnak, hogy újra dicsõséget hoz az Old Traffordra és visszahozza a klub régi fényét. Ehhez nyáron jelentõs erõsítésre szorul a jelenlegi keret, így a portugál készen áll arra, hogy az utolsó penny-ig elköltse az említett összeget.

 

Azonban amíg a szurkolók az óriási nevek érkezésével vannak elfoglalva - mint például Zlatan Ibrahimovic, Karim Benzema, Joao Mario, Raphael Varane, Saul, Willian, vagy éppen Stones - a United ügyvezetõje jelezte Mourinho felé, hogy szeretné, ha a klub tradícióinak megfelelõen a saját nevelésû fiatal játékosok is lehetõséget kapnának a keretben.

 

Hiszek olyan fiatalok vannak jelenleg feltörekvõben, mint Jesse Lingard, aki a hosszabbításban szerzett csodálatos góljával járult hozzá a csapat FA-kupa gyõzelméhez Louis van Gaal utolsó meccsén, vagy Marcus Rashford, aki a válogatottban is góllal debütált. Cameron Brothwick-Jackson és Tim Fosu-Mensah is meggyõzõ teljesítményt nyújtott a védelemben, valamint ott van még Paddy McNair is. Anthony Martial pedig már többszörösen bizonyította, mekkora értéke a csapatnak.

 

 

A Sunday Mirror Sport szerint a Vörös Ördögök tovább erõsítenék az angol vonalat a védelem terén, és bejelentkeztek a West Ham csodagyerekéért, a 17 éves Reece Oxfordért, akiért 10 millió fontot sem sajnálnának, hogy elhappolják a City és Liverpool orra elõl. Az angol U19-es játékos állítólag Mourinho tetszését is elnyerte, de csak olyan csapatba hajlandó igazolni, ahol játéklehetõséget kap az elsõ csapatban is.

 

José legfontosabb feladata most az lesz, hogy ismét megtanítsa gyõzni a csapatot és versenyben legyenek a trófeákért, de emellett nem szabad megfeledkeznie a klub hagyományairól sem, hiszen 1937 óta minden egyes szezonban volt saját nevelésû játékos a klub elsõ csapatában. Szerencsére a portugál is tisztában van ezzel, és nyitott erre, sõt, állítólag a Ligakupa mellett az Európa-ligát is ki fogja használni arra, hogy a United következõ generációjának játéklehetõséget biztosítson.


Mirror

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!