Átigazolási pletykák: június 8 - június 14.

Eltelt egy újabb hét, így ismét megnézzük, hogy a napokban kikkel hozták hírbe a Vörös Ördögöket.


Ami biztossá vált az elmúlt napokban, hogy Darwin Nunez nem igazol a Manchester Unitedhez, ugyanis a Benfica támadója végül a Liverpoolt választotta, akiért a hírek szerint az ősi rivális bónuszokkal együtt nagyjából 100 millió Eurót fog leszurkolni a portugál klub asztalára. Elsőre bosszantónak hangzik a dolog és, bár mi is örültünk volna, ha végül Manchester vörös felében köt ki az uruguayi csatár, de a vételára szerintünk kicsit magas lett volna a United büdzséjéhez mérten és ha rangsorolni kellene, akkor bár szükség van egy csatárra is, nem az a pozíció, amit a legfontosabb erősíteni. A pakliban Nunez kapcsán az is benne van, hogy valaki mást, esetleg egy kevésbé ismert csiszolatlan gyémántot nézett ki magának Erik ten Hag.

 

Ha már csatár pozíció, akkor lőjük le a hét talán legnagyobb kacsáját az elején. Több angol lap is, köztük a MEN is beszámolt arról, hogy a Bayerntől távozni készülő Robert Lewandowski végül mégsem Barcelonában fog kikötni, hanem a Vörös Ördögökhöz szerződne. Lewa szerződéséből még 1 év lenne hátra a bajoroknál, viszont a lengyel támadó több alkalommal is igen határozottan elmondta, hogy távozni óhajt. Piaci értéke nagyjából 45 millió Euró, bár tekintettel arra, hogy szerződéséből mennyi van még hátra, illetve, hogy 33 éves valószínűleg nem kellene érte ennyit fizetni a németeknek. Ezt a hírt azonban érdemes erős fenntartással kezelni. Nem tartjuk esélyesnek, hogy Lewandowski padozni óhajtana Ronaldo mögött, de ha érkezne is, akkor inkább csak egy átmeneti megoldás lenne a posztra, ami azt vetítené előre, hogy a védelem és a középpálya megerősítése a prioritás (ezzel egyet is értünk) és a következő átigazolási időszakban fog majd fiatalabb csatár érkezni. Tudása alapján egyébként beférne a csapatba, ez nem kérdés.

 

 

Szintén több sajtó hasábján megjelent a nyár eddigi legnagyobb klasszikusa, ami könnyen lehet, hogy sneijderi magasságokba növi ki magát majd a következő hetekben. Név szerint Frenkie de Jongról van szó, aki a pletykák szerint hajlana arra, hogy újra egykori menedzserével, Ten Haggal dolgozzon, sőt mellette a legtöbb lap biztosra veszi, hogy Jurrien Timber is hamarosan megérkezik a rekordbajnokhoz. De Jong vételárát a Manchester Evening News szerint a katalánok mérsékelték is és 85 millió font helyett már 70 millióért elengednék. 

 

Ha már az egykori és még aktuálisan Ajax játékosokról beszélünk egyből felhozzuk Antony nevét is. Róla már a rendszerint jól értesült Fabrizio Romano is írt, igaz még csak annyit, hogy a United, illetve Ten Hag vele is örömmel dolgozna együtt új klubjában. A brazil egyébként abszolút telitalálat lenne és hiányposztra érkezne a jobb szélre, bár egyelőre a megtalálható információk alapján nem történt hivatalos ajánlat a támadó ügyében.

 

A múlt héten már említettük és továbbra is hallani, olvasni lehet arról, hogy a dánok újjászületett középpályása, Christian Eriksen is csatlakozhat a nyáron a Vörös Ördögökhöz. Néhány évre segítség lehet és sokat tanulhatnak tőle a fiatok is, szóval nem lenne rossz igazolás szerintünk, bár lehet a szíve inkább Londonba húz majd. A Daily Mail szerint Eriksen vissza is utasította a Brentford szerződésajánlatát, mert egy másik Premier League klubban szeretne játszani a 2022/23-as szezon során.

 

 

A United egykori közkedvelt játékosa, a dél-koreai Park Ji-Sung lehet, hogy felcsap kerítőnek? Park a napokban arról beszélt, hogy véleménye szerint honfitársa, Heung-Min Son sokkal jobb játékos, mint Marcus Rashford és véleménye szerint, ha trófeákat akar nyerni, akkor a nyáron távoznia kellene a Tottenhamtől és a Unitedbe kellene igazolnia. A 29 éves Son a nemrég zárult szezonban gólkirály lett, ennek ellenére mégsem fért be az év csapatába. Piaci értékét 80 millió Euróra becsülik és Conte sem szívesen válna meg tőle.

 

A Lipcse játékosa, Christopher Nkunku is a United lehetséges célpontjai között szerepel a MEN értesülései szerint, azonban a német klub 100 millió fontot szeretne kapni a francia középpályásért, aki iránt a Vörös Ördögök mellett az Arsenal, a Liverpool és a PSG is érdeklődik. Ezt az árat kissé irreálisnak tartjuk és minden bizonnyal azért tették a németek ilyen magasra, mert nem szeretnének megválni játékosuktól.

 

Az Express szerint Danny Ings lehetne csatár poszton lehetséges érkező a Unitednél, az Aston Villa azonban nem szeretne megválni senki kedvéért az angol támadótól. A Bournemouth Akadémiáján nevelkedett játékos menedzsere ráadásul a Villánál Steven Gerrard, aki liverpooli kötődése miatt esélyes, hogy nem fog hozzájárulni olyan transzferhez, ami erősítheti egykori munkaadójának legnagyobb riválisát. Már amennyiben a 29 esztendős Ings egyáltalán erősítést jelentene a United számára, ezt mindenki döntse el saját maga.

 

 

A Mirror értesülései szerint két ifjoncot is figyel a United. Egyikőjük a Derby County középpályása, a 18 éves Malcolm Ebioewi, másik az Udinese 16 éves tehetsége, Simone Pafundi, aki csatár poszton bevethető. Az angol középpályás a másodosztályban 16 meccsen lépett pályára, ezeken pedig 1 gólt szerzett, teljesítményével pedig az Arsenal és a Rangers csapatának figyelmét is felkeltette. Mindketten hosszú távú befektetés gyanánt érkezhetnének és most még potom pénzért megszerezhetőek.

 

Az Express forrásai szerint a United hamarosan megteszi hivatalos ajánlatát Ruben Nevesért a Wolvesnak. Ten Hag fontosnak tartja a középpálya megerősítését. A portugál középpályás távozása egyre valószínűbbnek tűnik a Farkasoktól, mivel azok kinézték maguknak a szintén portugál Joao Palhinhat. Neves vételáráról még nem sok szó esett a médiában, nagyjából 40-50 millió fontot tartanánk reálisnak. A folyamatot könnyítheti még, hogy már évek óta Angliában játszik, ezért nem kell munkavállalási engedélyre és egyéb, időhúzó dolgokra várni.


manutdfanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!