Átigazolási pletykák: június 1 - június 7.

Következzen az elmúlt hét folyamán felröppent pletykák összefoglalója.


Bár érkező játékosról még nem számolhattunk be, azért történtek hivatalos bejelentések távozók vonatkozásában az elmúlt hét során, melyek alapján kijelenthető, hogy a változás szele elkezdett erősebben fújni a Vörös Ördögök háza táján. Ezek mellett természetesen a pletykagyár sem vonult szünetre így most is van miből mazsolázni, azonban első körben az előző cikkből kimaradt nevekkel kapcsolatos adósságomat szeretném törleszteni, valamint kicsit viccesebbre véve a témát közkívánatra 1-2 nevet meg szeretnék majd említeni. 

 

Az előző írásomban a visszatérők sorából kimaradt Andreas Pereira neve, akit Ten Hag szeretne megnézni állítólag azért, mert illeszkedhet a holland mester játékrendszerébe. A Flamengonál kölcsönben szereplő brazil így ismét lehetőséget kap a bizonyításra, immár sokadik menedzser által sokadik alkalommal. 

 

A hónap azzal indult, hogy 06.01-én egyből bejelentették, hogy Paul Pogba és Jesse Lingard is távoznak a klubtól. Szerződésük június végén jár le, ingyen igazolhatók. A francia esetében ez különösen fájdalmas, mert a rossz üzletpolitika ékes példája az ő esete. Biztosan mindenki emlékszik arra, hogy egykor durván 1 millió fontért vásárolta meg a Juve, majd horror áron igazolt vissza Manchesterbe, most pedig ismét ingyen távozik. Mondjuk az állítólagos heti 500000 fontos fizetés kicsit irreális kérés volt részéről (már, ha igaz) azt nézve, hogy mennyire sérülékeny volt az utóbbi időben.

 

Mindössze egy nappal később jött a hivatalos bejelentés arról is, hogy Juan Mata is távozik június végén, szintén ingyen igazolható. Ő az a játékos, aki nagyon fog hiányozni mind a tudása, mind emberi tulajdonságai miatt. Döntése ugyanakkor érthető, mivel a közkedvelt spanyol középpályás nyíltan megmondta, hogy szeretne még játszani, amire a Unitednél az elmúlt években nem sok lehetősége akadt.

 

Érkezőkkel kapcsolatban nem történt jelen állás szerint semmi, továbbra is hallani lehet a múlt hét során felröppent nevekkel kapcsolatban, hogy a United gőzerővel dolgozik a leigazolásukon. Az előző héten született cikket ide kattintva olvashatjátok.

 

Nem sorolnám fel ismét azokat a neveket, akik már az előző héten szerepeltek és jelenleg is hangos tőlük a sajtó, inkább fókuszáljunk az új nevekre és természetesen, ahogy a felvezetőben ígértem, meghajlok a közösség akarata előtt és egy-két meglepit is előkapunk a vitrinből

 

Christian Eriksen neve valószínűleg mindenkinek ismerősen cseng, az Express és a Mirror szerint a jövőben pedig sokat fogjuk hallani az Old Traffordon. A dán középpályás kiváló játékos, de véleményem szerint nem rá van szüksége a Unitednek elsősorban. Ettől függetlenül, ha érkezne nem hiszem, hogy bárki szomorú lenne miatta, viszont hosszú távú tervekben ő már nem igazán fog szerepelni ebben az esetben sem, mivel 30 éves.

 

Goncalo Inacio játékjogáért a The Mirror szerint hamarosan bejelentkeznek a Vörös Ördögök a Sportingnál. A 20 éves védőért a lap szerint 40 millió eurot fizetne az angol rekordbajnok, amit kiegészítenénk még további 5 millio euro bónusszal is.

 

Denzel Dumfries is szerepel a United kívánságlistáján, legalább is a Daily Mail szerint. Az Inter hollandja remek szezont futott, piaci értéke pedig nagyjából 20 millió euro, kérdés, hogy ennyiért hajlandó lenne-e a milánói csapat elengedni őt. Dumfries-t a Bayern München is örömmel látná soraiban.

 

Wesley Sneijder neve ismerősen csenghet mindenki számára, mondhatjuk, hogy ő a United egyik örök célpontja, akiről éveken át olvashattuk, hogy szinte biztosan érkezik, majd végül, ha el is indult, sosem érkezett meg. A holland középpályást egyébként is maximum reaktiválni tudnánk, tudomásom szerint éppen élvezi az életet.

 

Kevin Strootman a másik holland, akinek a gépe fél úton eltévedt Manchesterbe jövet. Ne mondjátok ki háromszor egymás után a nevét, mert ő még aktív és a végén még megérkezik. Hivatalosan a Marseille játékosa, azonban az előző idényben a Cagliarinál szerepelt kölcsönben.

 

Nicolas Gaitan az utolsó örökzöld lemez, amit a mostani cikkben felteszek. A legtöbb United szurkolónak az ő neve is ismerősen cseng a "biztos érkezők" listájáról, aki végül mégsem igazolt soha a Unitedbe. Az argentin középpályás szintén aktív még, ha minden igaz és jelenleg a Pacos de Ferreira játékosa. Azt hiszem nyugodtan mondhatjuk, hogy mostmár ne is érkezzen meg Manchesterbe, maximum városnézésre.

 

Mason Mount a The Sun és Fabrizio Romano szerint is Ten Hag célkeresztjében van. A támadó jelenlegi munkaadója a Chelsea és a hírek szerint nem haladnak túl jól a szerződéshosszabbításával kapcsolatos tárgyalások, így akár még a Vörös Ördögöknél is kiköthet a 23 éves angol.

 

Továbbra is várom a véleményeiteket, esetleges kiegészítéseiteket az átigazolásokkal kapcsolatban. Egy hét múlva ismét jelentkezem.


manutdfanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!