Átigazolási pletykák: június 15-június 21.

Legnagyobb meglepetésünkre az elmúlt hét szokatlanul csendes volt, ami az átigazolási pletykákat illeti, azonban így is tudunk miből szemezgetni.


Az első és talán a legbosszantóbb dolog, hogy míg a riválisoknál sorra jelentik be az igazolásokat, addig a Unitednél csak távozókat jelentettek be hivatalosan. Ugyanakkor bár tény, hogy szuper lenne, ha a hét végére bejelentenénk 4 új érkezőt, az is érthető, hogy mondjuk nem perkálunk ki egyből bárkiért irreálisan magas árat. Erre az egyik legjobb példa most Frenkie de Jong esete, akiért a Barca 80-85 milliót óhajtana zsebre rakni, a Vörös Ördögök pedig utolsó ajánlatuk szerint nagyjából 70 milliót fizetnének, illetve ezt még a későbbiekben 10-15 millió bónusz fejelhetné meg.

 

Többen felháborodtak, hogy De Jongot minek hajkurásszuk, amikor azt nyilatkozta, hogy a katalán csapat az álma és jól érzi ott magát. Erre én azt mondanám, hogy nyugtával a napot. Frenkie szeretett együtt dolgozni Ten Haggal és miután még jelenlegi csapata nem fogadta el a United ajánlatát, így mi mást mondhatna, mint, hogy remekül érzi magát Spanyolországban? Én személy szerint örülnék, ha sikerülne őt végül leigazolni, mert remekül megértették egymás a pályán Van de Beekkel. Ez a páros jól tudna működni egykori menedzserük irányítása alatt a PL-ben is.

 

Jurrien Timber esete sem könnyű, miután a pletykák szerint Louis van Gaal közölte a holland játékossal, hogy csak akkor lehet tagja a válogatottnak a világbajnokságon, ha folyamatosan játszik klubjában. Egykori menedzserünk szerint ez a Unitedben nem lenne adott számára. Köszönjük, Lajos. Már, ha ez a pletyka valóban igaz. Személyes vélemény, hogy Timber, amennyiben érkezne, stabil kezdő lenne a védelemben. Főleg azt nézve, hogy Varane túlságosan is sérülékeny, így jelen pillanatban nem merek azzal számolni, hogy a francia a szezon összes meccsén bevethető lesz, pedig rutinjára, tudására nagy szükség lenne.

 

A rekordbajnok háza táján közben úgy néz ki, hogy kapus posztra is igazolni kell majd, mivel a hírek szerint a PL újonc Nottingham Forest szeretné kölcsönvenni Dean Hendersont. Ebben az esetben maradna De Gea, illetve Heaton a kapus posztra, ugyanakkor az igazolás nem feltétlen fontos, mert elég lehet az ifiktől felhozni valakit, de lehetett már hallani arról is Sam Johnstone visszatérne.

 

A The Mirror értesülései szerint egyébként az első befutó a brazil Antony lesz, akiért 40 millió fontot szurkolnak majd le a Vörös Ördögök. Antony nagy erősítést jelenthet a pálya jobb oldalán és a hírek szerint a játékos is örömmel folytatná a közös munkát egykori menedzserével.

 

A Porto támadója, Evanilson is felkerült a napokban a United radarjára, akiért a portugál klub nem kevesebb, mint 80 millió Eurót kér a MEN információi szerint. A brazil csatár 21 találatot ért el az előző szezon során minden sorozatot figyelembe véve, a Vörös Ördögök pedig szeretnének csatárt is igazolni, mivel Cavani távozik, Greenwood pedig felfüggesztett, Darwin Nunez pedig végül a Poolnál kötött ki.

 

 

A Daily Mail közben arról szerzett tudomást, hogy a Manchester United is beszáll a versengésbe az Ajax argentin védőjének Lisandor Martinez megszerzéséért. A fő rivális ebben az ügyletben az Arsenal lehet a hírek szerint, a vételár viszont kedvező, nagyjából 30 millió font lehet.

 

Továbbra is erősek, sőt, ha lehet ezt mondani egyre erősebbek Christian Eriksen érkezésével kapcsolatban. A dán játékos azt is világossá tette, hogy nem az elsődleges szempont számára új csapata kiválasztásánál az, hogy a Bajnokok Ligájában szerepeljenek. Továbbra is azt tartjuk vele kapcsolatban, hogy erősítés lenne és sokat tanulhatnának tőle a fiatalok.

 

Szintén csatár posztra lehet alternatíva Tammy Abraham, aki jelenleg a Roma csatára. A 24 éves angol támadó leigazolásáért folyó versenyt számos olasz forrás szerint a United vezeti. Itt is képben van még állítólag az Arsenal és az sem teljesen biztos, hogy Jose Mourinho örömmel válna meg Abrahamtól, miután remek szezont futott a fiatal csatár.


manutdfanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!