Fortune: Bailly-nek remek lesz a PL

Quinton Fortune szerint a Manchester United új igazolásának minden képessége megvan ahhoz, hogy sikeres legyen védõként a Premier League-ben.


Mint ismert, az elefántcsontparti Eric Bailly tegnap írt alá a Vörös Ördögökhöz, a Villarealtól érkezõ fiatal játékos négy évre szóló szerzõdést kapott, így õ lett Jose Mourinho elsõ igazolása.

 

Fortune - aki az eddigi négy afrikai játékos közül az elsõ volt - látta Bailly játékát, amikor a La Liga mérkõzéseit kommentálta, és úgy véli, a 22 esztendõs tempója és ereje miatt ideális lesz számára az angol liga.

 

"Õ egy nagyon jó igazolás" - mondta a dél-afrikai az MUTV-nek. "Az elsõ, ami feltûnt nekem, amikor láttam játszani az volt, hogy mennyire fiatal - még csak 22 éves, de ahogy játszott, azt hittem sokkal tapasztaltabb."

 

"Õ egy olyan játékos, aki a védõsor elõtt is képes játszani. Gyors, levegõben jó és amikor a labda a talajon van, akkor is meg tudja játszani. Nem sokan ismerik õt, de egy nagyon jó védõrõl van szó. Az elején türelmesnek kell lenni vele, de minden képessége megvan ahhoz, hogy a Premier League-ben szerepeljen."

 

 

Maga Quinton is a spanyol élvonalból érkezett Manchesterbe, amikor 1999-ben a klub leigazolta õt az Atletico Madridtól. Szerinte Bailly egy sokkal magasabb tempójú játékot tapasztal majd meg, de bízik abban, hogy az elefántcsontparti tudja majd azt a nyomást kezelni, ami a Unitedben való szerepléssel párosul.

 

"Spanyolországban kicsit lassabb a játék, de sokkal taktikusabb, a PL-ben a legtöbb meccs gyors tempójú és a védõknek végig figyelniük kell. Játszott már a Real Madrid és a Barcelona ellen, sõt Afrikai Nemzetek Kupáját nyert, szóval volt már nyomás alatt. De teljesen más helyzet a Manchester Unitedben játszani. Az egyetlen módja, hogy ezt megtapasztalja az, hogy bekerül a sûrûjébe."

 


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!