A Brexit hatása a Premier League-re

A tavalyi szezonban pár sztárjátékos már nem léphetett volna pályára Angliában, köszönhetõen annak, hogy az Egyesült Királyság kilépett az Európai Unióból, állítja a befektetési bankár Keith Harris.


Harris, aki több Premier League klub átigazolását is felügyelte, többek közt a Chelsea-ét és a Manchester Cityét is, elmondta a Sky Sports News HQ-nak, hogy N'Golo Kante, Anthony Martial, Romelu Lukaku és Dimitri Payet nem lett volna szabad, hogy csatlakozzanak klubjaikhoz.

Jelenleg az Európai Unión kívülrõl érkezõ játékosok munkavállalási engedéllyel játszhatnak Nagy-Britanniában, azonban ez a kilépéssel meg fog változni, viszont pár év még van feltehetõleg addig, hogy ennek hatása érezhetõ legyen.

Az elmúlt szezonban 432 európai játékost regisztráltak Premier League játékosként. Nekik nem valószínû, hogy távozniuk kellene a szavazást követõen, azonban az új játékosoknak nem lesz automatikus joguk az Egyesült Királyságban élni és dolgozni.

"Ez egy sokkoló eredmény volt" - mondta Harris. "Van négy játékos, akik nagy hatással voltak tavaly csapatukra és megvizsgálva a helyzetüket, nem biztos, hogy joggal kerültek a ligába."

"Kante, aki húzóembere volt a Leicesternek, Martial a Manchester Unitedben, Lukaku a Evertonban és Payet a West Hamben."

 

 

 


"Kíváncsi vagyok, hogy mennyire lett volna a Premier League vonzó és hogyan teljesítettek volna a klubok nélkülük, és ez olyasfajta dolog, amirõl most gondolkodnunk kell."

Az európai játékosokra mostantól az EU-n kívüliekre vonatkozó bevándorlási szabályok érvényesek, ami szerint egy TOP10-es ország játékosának az elmúlt két év mérkõzéseinek 30%-án szerepelnie kell az alkalmazás idejét figyelembe véve, hogy munkavállalási engedélyt kaphasson.

A 11-20. országig rangsoroltak a nemzetközi meccsek 45%-án kell, hogy részt vegyenek, mely a következõ 10 országnál már 60%, és a 31-50. közöttieknél pedig 75%.

Mindazonáltal Harris szerint a befektetõknek egy angliai klubba invesztálni vonzó lehet most.

"Ha vásárolni szeretne egy vagyontárgyat ebben az országban, ez most egy külföldi befektetõnek 10%-kal kevesebbe kerül, ami vonzó lehet, ha bizalommal vannak a hosszútávú jövõ felé."


SkySports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!