A Pogba transzfer pénzügyi háttere

A L'Equipe 4 oldalt szentelt hétfõn a világrekordot jelentõ igazolásnak, többek között utána jártak a transzfer pénzügyi hátterének is.


Vasárnap világrekordot jelentõ 89 millió fontért (105 millió euró) a Manchester United visszaigazolta a Juventus csapatától a 4 éve mindössze 800 ezer fontért elengedett francia középpályást, Paul Pogbát. A 23 éves játékos 5+1 évre írt alá.

 

Pogba fizetése évi 13 millió euró körül fog mozogni, továbbá reklámjogainak 20%-át birtokolja a jövõben, ami körülbelül évi 7 millió euró. A maradék 80% fölött a Manchester United fog rendelkezni. A L’Equipe továbbá tudni véli, hogy a transzfer hátterében jelentõs szerepet tölt be az Adidas is, ugyanis Pogba nem rég írt alá egy hosszú távú szerzõdést a sportszergyártó céggel.

 

 

A játékos ügynöke, Mino Raiola, az ügy egyik kulcsszereplõje, elõsegítõje és egyben kerékkötõje 20 millió euró körüli összegre tartott igényt, de olasz források szerint beleegyezett abba, hogy ne jutalékot kapjon az összegbõl, hanem megállapodott a Juventus csapatával egy szerzõdésben elõre meghatározott díjban.

 

A Manchester Unitednek továbbá több kisebb bónuszt is kell fizetnie az átigazolási összeg részeként. A felek ennek részleteit nem hozták nyilvánosságra, de a becsült végösszeg a játékos és a csapat szereplésétõl függõen 120 millió euróig is felkúszhat.

 

A The Sun pedig tudni véli, hogy Ed Woodward körülbelül 40 millió font bevételre számít az elsõ évben Pogbából, így a francia játékoshoz kapcsolódó befektetés egy része igen hamar meg is térülhet.


Sportwitness

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!