Eltiltás miatt csúszik Pogba debütálása

Paul Pogba eltiltás miatt kihagyni kényszerül a Manchester United szezonnyitó, Bournemouth elleni bajnokiját, amit még a Juventus játékosaként lejátszott utolsó meccsén szedett össze.


A 23 éves francia válogatott középpályás átigazolását kedden véglegesítették, így a Vörös Ördögök szurkolói abban reménykedhettek, hogy vasárnap már láthatják a régi-új szerzeményt a pályán. Azonban a mai napon megerõsítésre került, hogy Pogba eltiltás miatt nem lehet ott Bournemouthban a csapatban, miután a május 21-i, AC Milan elleni Olasz Kupa-döntõben megkapta második sárga lapját a sorozatban, amely után automatikusan ki kell hagynia egy mérkõzést.

 

Az Angol Labdarúgó Szövetség (FA) szabályzata szerint bármely játékos, aki egy másik országban kap eltiltást, magával hozza azt a Premier League-be átigazolása esetén.

 

Egyébként sem volt túlzottan sok esély Pogba játékára a Vitality Stadiumban, miután hosszú nyári szünetét követõen csak ezen a héten kezdte meg az edzéseket, José Mourinho szerint jövõ hétvégén a Southampton ellen azonban már számíthat negyedik nyári igazolására.

 

 

"Nem beszélek róla [Pogba]" - kezdte.

 

"Eltiltott, én pedig nem beszélek eltiltott vagy sérült játékosokról. Azokról beszélek csak, akik bevethetõek, szóval néhány napra elfelejtem Paul Pogbát. Keddre azonban készen fog állni arra, hogy pályára léphessen a Southampton ellen."

 

"Tudtam, hogy mi a helyzet sárga lapok esetén, de azt nem tudtam, hogy bizonyos mennyiségû sárga lap eltiltást von maga után. Nem tudtam, hogy az olasz futballban is él ez a szabály, és a kupában szerzett lapok a bajnokságra is érvényesek - tehát ugyanúgy, mint az FA-kupában. Vártam, hogy mi lesz a végsõ döntés, a végeredményt pedig két nappal ezelõtt tudtam meg."

 

A portugál menedzser nem számíthat majd Chris Smalling játékára sem, miután az angol bekk második sárgája után piroslapot kapott a Crystal Palace elleni FA-kupa döntõben. A kiállítást követõen egy mérkõzéses eltiltást kapott, amelybe nem számított bele a múlt vasárnapi Community Shield-döntõ.


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!