Mourinho: Pogba a világ legjobb középpályása

Jose Mourinho szerint Pogba az egyik, ha nem a legjobb középpályás a világon jelenleg.


A 89 millió fontért szerzõdtetett francia eddig mindössze tizenegy napot edzett a Uniteddel, Mourinho azonban elmondta, készen áll, hogy a Southampton ellen szerepelhessen.

A United menedzsere nem számít arra, hogy Pogba megtörje Ronaldo és Messi dominanciáját az Aranylabda szavazásokon, tekintve góljainak mennyiségét, a Juventus-ban ugyanis sosem tudott 10 fölé jutni, ezzel nem tudott eléggé kitûnni a tömegbõl.

"Elõször is, amikor a világ legjobb játékosairól beszélsz, azonnal azokat említed, akik sok gólt szereznek" - mondta Mourinho.

"Nem adsz Aranylabdát a kapusoknak. Egyszer adtak [Fabio] Cannavaronak, de abban az évben az olasz válogatott csapatkapitányaként Világbajnok lett és nem volt túl sok top játékos versenyben."

"[Paolo] Maldini sosem kapta meg, [Javier] Zanetti sem, világklasszis kapusok sem kapták meg a történelem során. Rögtön azokat szemléled ebben az aspektusban, akik sok gólt szereznek."

"Képes Paul Ronaldo és Messi mennyiségû gólokat szerezni? Talán a negyedét sem. Nem gondolnám, hogy képes egy szezonban 20 gólt szerezni. Ha a világ legjobb játékosának lenni azt jelenti, hogy sok gólt szerzel, akkor errõl értelmetlen beszélgetni."

"Õ az egyik legjobb középpályás, vagy talán azt mondhatom a legjobb középpályás a világon."

 

 


 


Nagyon sok szó esett már arról, hogy a United világrekord összegért igazolt egy olyan játékost, akit elõtte voltaképp ingyen engedtek el még Sir Alex Ferguson irányítása alatt.

Mourinho szerint Pogba ugyanazzá a sztárjátékossá vált volna, ha marad az Old Traffordon, mint amilyen most, azonban dicsérte a klub szándékát, amiért mindezek ellenére úgy döntöttek, visszahozzák õt.

"Tudom, hogy Sir Alex mindent megtett, hogy új szerzõdést tehessen elé" - mondta Mourinho.

"A döntés a játékos, környezete és ügynöke között történt. Ahogy ez bevált számukra, kiváló döntésnek bizonyult."

"De úgy gondolom, hogy nagyon fontos volt a klub számára az, hogy nem tartottak attól, ami történt. Ha elvesztesz egy játékost, az nem azt jelenti, hogy ha esély nyílik elõtted, hogy visszaszerezd, nem teszed meg."

"A Chelsea elkövette ugyanezt a hibát [Nemanja] Matic-csal és pár év után kértem a klubot, hozzák vissza. Elkövetsz egy hibát, miért követnél el mégegyet? Hibát csak egyszer követünk el."

 


SkySports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!