Lingard: Önbizalommal telve megyünk a Chelsea otthonába

A Manchester United középpályása, Jesse Lingard elmondta, duzzadnak az önbizalomtól a Chelsea elleni mérkõzést megelõzõen, miután 4-1 arányban gyõzték le a török Fenerbahcét.


A 23 éves középpályás távolról szerezte csapata negyedik gólját, mely végül nagyon domináns hazai teljesítménnyé alakult csütörtök este. Paul Pogba duplája (az elsõt büntetõbõl lõtte), és Anthony Martial szintén tizenegyesbõl szerzett találata már korán, az elsõ félidõben kényelmes elõnyt biztosítottak az A csoport mérkõzésén.

"Az önbizalmunk most nagyon magasan van és a következõ pár napban a vasárnapi nagy csatára készülünk majd" - mondta Lingard az MUTV-nek.

"A hazai mérkõzések kulcsfontosságúak, hiszen ha otthon megszerezzük a pontok javát, az önbizalmat ad az idegenbeli mérkõzésekre is. A Fenerbahcéhoz látogatunk heteken belül, szóval arra is készülni fogunk."

 

 

 


Lingard egyike volt a Jose Mourinho által eszközölt hét változtatásnak, miután a csapat fizikailag megerõltetõ, 0-0-s döntetlentt játszott a Liverpoollal mindössze három nappal korábban. Jesse úgy érzi, hogy a mérkõzés alatt a pályán történõ további változtatások segítettek összezavarni a Fenerbahcét.

"A támadónégyes megkapta az engedélyt, hogy elõretörjön és szabadon játszhasson, nagyon sok volt a helyváltoztatás, ami úgy gondolom folyamatosan lekötötte a védelmük figyelmét" - mondta Lingard, aki elõbb Pogba remek második gólját készítette elõ, majd õ maga a hosszú alsót lõtte ki a második félidõ elején.

"A gólok és gólpasszok különösen fontosak számomra idén, és ma mindkettõt sikerült végrehajtanom, ehhez hasonlóan kell folytatnom."

Lingard a múlt szezonban hat gólt szerzett a Unitedben, beleértve a tavalyi februári, Stamford Bridge-n lõtt találatát a Chelsea elleni 1-1-es döntetlen során - mely a most vasárnapi mérkõzés helyszíne is egyben. Természetesen Jesse reményteljes, hogy a Vörös Ördögök ezen a hétvégén jobban tudnak teljesíteni majd és a gyõzelmet is megszerzik.

"Élvezetes meccs volt, amikor utoljára ott jártam, és jó dolog volt gólt szerezni" - mondta Lingard. "Akkor ugyan döntetlent játszottunk, remélemhetõleg ezúttal a gyõzelmet is be tudjuk zsebelni."

"Tudjuk, hogy kemény mérkõzésünk lesz a Chelsea ellen, de mentálisan fel vagyunk erre készülve. Megvan a magabiztosságunk, hogy odamenjünk és megnyerjük a találkozót."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!