Mourinho és Rooney: Pogbának idõre van szüksége

Jose Mourinho szerint Paul Pogba számára nem ad önbizalomlöketet a Fenerbahce elleni két gólja, hiszen a Manchester United sztárja így is száz százalékig biztos képességeiben.


A 23 éves francia válogatott középpályás világrekord összeg keretében csatlakozott a Unitedhez az olasz Juventus együttesébõl augusztusban, és talán nem meglepõ, hogy teljesítményét azóta folyamatosan górcsõ alá vetik minden találkozó után.

Pogba csütörtökön két gólt szerzett az Európa-liga összecsapáson, elõbb büntetõbõl, majd egy remek átlövést követõen talált a hálóba, és Mourinho elégedett volt negyedik nyári igazolásával.

A mérkõzés utáni sajtótájékoztatón a menedzser elutasította azt a lehetõséget, miszerint a United akadémiai neveltjének nõtt önbizalma duplája után, ugyanakkor elismerte, sztárjátékosának még idõre van szüksége az alkalmazkodáshoz.

"Elõször is, néhányatok véleménye alapján a Premier League egyik legrosszabb játékosából nagy játékos vált 48 óra alatt" - mondta Mourinho riportereknek az Old Traffordon. "Nem kifejezetten mondom, hogy te mondtad ezt, és amikor azt mondom, hogy te, a médiára gondolok - különösen az Einsteinekre. Viszont a helyzet az, hogy mi tudjuk, õ egy nagyon jó játékos, és tudjuk, hogy egy kis idõre van szükség, hogy megmutasson minden benne rejlõ potenciált."

 

 

 


"Nagyon jól ismerem az olasz labdarúgást, ismerem az olasz futballklubok játékstílusát. Teljesen más a Premier League-hez képest. Nem azt mondom, hogy jobbak vagyunk tõlük, csak azt, hogy különbözõek vagyunk. Másak vagyunk az intenzitást, a játékhoz szükséges teret, a labdaérintések számát, a döntéshez szükséges idõt tekintve, minden teljesen más. Az alkalmazkodáshoz idõre van szüksége."

"Mit tud felhasználni a mai mérkõzésbõl? Nem gondolnám, hogy sokat, hiszen õ egy magabiztos srác. Nem az a fajta fiú, aki depressziós volt, mert néhány ember azt mondta, hogy õ rossz játékos. Egyáltalán nem volt emiatt rossz hangulata. Nyugodt volt idáig is, szóval nem hiszem, hogy a ma este nagy hatást fejtene ki. Ugyanakkor mindig jó dolog, ha egy játékos gólt szerez, ráadásul ha otthon teszi és különösen az, ha olyan szép találatot szerez, mint Paul."

Wayne Rooney, aki kezdõként játszott a Fenerbahce ellen, Mourinhohoz hasonlóan vélekedett, miután a Liverpool elleni, hétfõi 0-0-s döntetlen mérkõzést követõen nyilatkozott a médiának.

"Paul egy fantasztikus játékos" - mondta a kapitány. "Keményen dolgozik és jól teljesít, ez egy más liga, mint amihez hozzászokott - legutóbb nem igazán szerepelt az elsõ csapatban, amikor itt volt, szóval mindez új számára. Fantasztikus játékos, és ragyogni fog idén, ehhez kétség sem férhet."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!