Herrera: Pogba a világ egyik legjobbja lehet

Ander Herrera támogatásáról biztosította Manchester Unitedbeli csapattársát, Paul Pogbát, hogy a világfutball egyik legjobb középpályásává váljon.


José Mourinho klubrekordnak számító 89 millió fontért szerzõdtette tavaly nyáron a francia középpályást a Juventustól, az utóbbi hetekben pedig elválaszthatatlanná vált a csapat tengelyében Ander Herreratól, így már jobban ismeri hozzáállását és képességeit, mint a legtöbben.

 

Pogba az év utolsó bajnokiján Szilveszterkor gyõztesgólt fejelt a Middlesbrough elleni bajnokin, így ebben a szezonban már négy góllal és három gólpasszal rendelkezik a Premier League-ben, Herrera pedig elárulta, lenyûgözi játékostársa sokoldalú játéka és ahogyan minden adandó pillanatban fejlõdni akar.

 

"Pogba egy olyan középpályás, aki minden szükséges képességgel rendelkezik" - kezdte Herrera a Soccer Specialnak.

 

"Ha középpályás vagy, akkor megvan egy bizonyos kvalitásod, de benne minden megvan. Tud lõni, fejelni, védekezni, egy-az-egyben cselezni és még csak 23 éves."

 

"Karrierje szempontjából most egy nagyon jó pillanatban van, de optimisták vagyunk vele kapcsolatban, mert õ még ennél is jobb lehet."

 

"Õ a világ egyik legjobbjává válhat, és ezt akarja is. Az akar lenni."

 

 

Herrera szintén dicsérõ szavakkal illette a csapat többi nyári szerzeményét is, köztük Henrikh Mkhitaryant, aki azt követõen, hogy a szezon nagy részében még a meccsnapi keretbe se került be, decemberben háromszor is eredményes tudott lenni.

 

Emellett elárulta, hogy a 35. életévében járó Zlatan Ibrahimovic példakép a keret többi tagja számára.

 

"Amit a legjobban kedvelek Zlatanban, hogy soha nem boldog eléggé" - tette hozzá.

 

"Ez mutatja, mennyire ambíciózus is õ és hogy mennyi mindent el akar érni ezzel a klubbal. 35 éves, mégis úgy edz napról-napra, mint egy gyerek."

 

Mkhitaryan kapcsán így nyilatkozott:

"A szurkolók, a klub és az edzõi stáb is türelmes volt vele, ilyen ez a klub."

 

"Mindenki tudta, mennyire jó is õ, de a futballban az a helyzet, hogy nem mindig fordul elõ az, hogy valaki az elsõ másodpercben tudja a legjobb teljesítményét hozni. Be kell illeszkedned az adott helyre, hozzá kell szoknod az új életedhez és klubodhoz és az új szerepedhez."

 

"Mostanra már a legjobb Mkhitaryant láthatjuk. Vagy majdnem a legjobbat, mert szerintem õ még ennél is jobb lesz."

 

 

Szombati, 2-1-es Middlesbrough elleni gyõzelmével is hatodik helyen áll a Premier League-ben a Manchester United, a legjobb négybe kerülésért folytatott harcban pedig nagyon fontos lesz a következõ, West Ham elleni erõpróbájuk, amire már ma, két nappal elõzõ meccsük után sor kerül.

 

Januárban vár még a Vörös Ördögökre egy oda-visszavágós Ligakupa elõdöntõ párharc a Hull City ellen és egy Reading elleni FA-kupa meccs is, februárban pedig újra érdekeltek lesznek az Európa-ligában is, ahol a St. Etienne következik - Herrera szerint pedig a trófeák legalább ugyanannyira fontosak a csapatnak, mint hogy a legjobb négy között végezzenek.

 

"Be akarunk kerülni a Bajnokok Ligájába, de négy sorozatban vagyunk még érdekeltek, nekünk pedig tisztelnünk kell a történelmünket."

 

"A Premier League-ben annyira elöl akarunk végezni, amennyire csak lehetséges, de harcolni akarunk az Európa-liga sikerért is, mert jelen pillanatban mi vagyunk a legnagyobb klub abban a sorozatban."

 

"Elõdöntõben vagyunk a Ligakupában is, amely egy fantasztikus esély arra, hogy februárban kupadöntõt játszhassunk."

 

"Az FA-kupában meg kell védenünk a címünket, tehát rengeteg mindenért kell harcolnunk a szezon végéig."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!