Pogba: Fiatal tehetségtõl a világ legdrágább játékosáig

A csupán 23 éves francia menetelése egy kisvárosból a világ jelenlegi legdrágább játékosa címig.


Paul Pogba 1993. március 15-én látta meg a napvilágot egy francia kisvárosban, Roissy-En-Brie-ben, amely 30 kilométerre található Párizstól. Pogba a többi gyerekhez hasonlóan az utcán ismerkedett meg a labdarúgással. 

 

Elsõ klubja a Stade Paul Bessauard volt. Itt fejlesztette képességeit, két idõsebb testvérével együtt és a mai napig gondol szeretett hazájára. A klub irodájában megtalálhatók a három testvér által aláírott mezek, amelyek azt jelzik, hogy soha nem fogják elfelejteni, hogy honnan is indultak. Paul Pogba aláírott mezén egy rövid üzenetet is hagyott, amelynek szövege "Az elsõ álomcsapatomnak...Roissy-En-Brie." Ezek voltak az elsõ lépések Paul számára, hogy a világ legdrágább játékosa legyen.

 

 

A klub legendás igazgatója és Pogba elsõ edzõje, Sambou Tati elárulta, hogy a fiatal játékosban olyat látott, mint eddig még senkiben.

 

"Nagyon erõs volt az életkorához képest. Fejben volt erõs. Õ egy nagy gyõztes."

 

"Amikor gyõztes típusú vagy, akkor utálsz veszíteni, mivel nagyon mérges leszel."

 

"Paul ilyen volt már fiatalon is. Amikor veszített, olyan mérges volt, hogy sírva fakadt."

 

Paul minden nap focizott az akkori birtokuknál, a Residence la Renardiere-nál. A házak között gyakran meccseket rendeztek, ahol a három Pogba testvér bárkit legyõzött. Magukat csak úgy nevezték, hogy R.L.S. City boys. A három évvel fiatalabb Paul az ikertestvéreivel egykorú játékosok ellen játszott, azonban nem érzett félelmet. 

 

 

"Mathias, Florentin és Paul olyanok voltak, mint a három muskétás. Paulnak nagyon jó kapcsolata van az ikertestvéreivel" - nyilatkozta korábbi edzõjük.

Pogba minden nap több órát azzal töltött, hogy kedvenc játékosa, Ronaldinho cseleit gyakorolta, aki akkoriban a PSG csapatát erõsítette.

Tati, az akkori csapat edzõje, úgy érezte, hogy ebben a fiúban több van, mint hogy a helyi csapatban focizzon és felvette a kapcsolatot a US Torcy menedzserével, Stéphane Albe-val, hogy a fiatal tehetség egy próbajátékon vegyen részt 2006-ban.

 

 

A fiatal középpályás kiválóan helyt állt a próbajátékon és a Torcy csapatához került, de még abban az évben a Le Havre elcsábította. Két év után viszont már megérkezett Manchesterbe, ami az elsõ nagy ugrást jelentette számára, majd a Juventus gárdája jelentette neki az elõrelépést.

 

Paul még a Juventus-nál sem felejtette el a gyökereit, és 2014-ben egy Sampdoria elleni gól után, a mez alatt lévõ pólón a következõ felirat állt: R.L.S. City Boys.

 

Gyakran meglátogatja a szülõvárosát, és pont akkor is otthon tartózkodott, amikor a világrekordnak számító üzletet megkötötték a Manchester Uniteddel.

 

Korábbi edzõje utoljára októberben találkozott vele és állítja, hogy ez a találkozás olyan volt, mint régen.

 

"Paul egy nagyon jó barát. Ugyanazok a barátai, mint akik fiatal korában voltak."

 

Nevelõklubja iránti szeretetét az is bizonyítja, hogy a 2016-os Európa-bajnokságon viselt mezét is szeretett csapatának ajándékozta, ezzel is örök háláját kifejezve.

 

"Nagyon szerencsések, hisz nem minden csapatnak lehet egy ilyen kiváló játékosa, mint Paul" - nyialtkozta mosolyogva gyerekkori edzõje, miután Pogba visszatért a Vörös Ördögökhöz.

 

Paul Pogba tehát már fiatalon is arról álmodott, hogy egyszer majd nagy nevû labdarúgó legyen. Mindent elkövetett a siker érdekében és most ez az álma valóra vált, hisz a világ jelenlegi legdrágább labdarúgójává nõtte ki magát. 


MEN

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!