Tuanzebe bemutatkozna a felnõttek között

Axel Tuanzebe eltökélt és folytatja kemény munkáját azért, hogy debütálhasson a Manchester Unitedben azzal, hogy jó formájával további nyomást gyakorol José Mourinhóra.


A tartalékok csapatkapitánya ott volt az utazó keretben a Hull City elleni Ligakupa elõdöntõ második mérkõzésén és bár a kispadra nem ülhetett le, együtt edzhetett a felnõtt csapat játékosaival. Amikor Mourinho megdicsérte a 19 éves játékost egy, a héten adott interjújában és elmagyarázta miért is kezdte el beépíteni õt az elsõ csapatba, az örömmel töltötte el a fiatal középhátvédet.

 

"Nincs jobb érzés" - nyilatkozta Tuanzebe a MUTV-nek. "De nem engedem, hogy fejembe szálljon a dicsõség és lazítsak. Én csak lehajtom a fejem és továbbra is bizonyítom neki azt, hogy miért is kellene hinnie bennem. Folytatom a kemény munkát és megmutatom, miért kellene ott lennem a csapatban és azt, amiért itt vagyok a klubnál."

 

"Határozottan jó volt együtt edzeni a szupersztárokkal és én mindennap rengeteget tanultam tõlük. Mindig hajlandó vagyok tanulni és próbálom a legjobbamat nyújtani. Ez nem azon múlik, melyik szinten játszok éppen, akár az U23-as csapattal vagyok, akár az elsõ csapattal, mindig próbálom a legjobbamat nyújtani és folyamatosan fejlõdni mint játékos."

 

 

Tuanzebe kétségkívül hiszi, hogy a legjobb klubnál van azáltal, ahogyan elõrelátja az utat az elsõ csapatba kerülésbe, hisz csak nézzük meg Jesse Lingard és Marcus Rashford sikereit, amik példaként szolgálnak.

 

"Erõsítõ hatású látni olyanokat, mint Marcus vagy Jesse, akik alulról kerültek ki és az utánpótlás rendszeren keresztül bedolgozták magukat egészen az elsõ csapatba. Az ilyet mindig nagyszerû látni. Ez ad mindenkinek egy lökést, mert ha õk meg tudták csinálni, akkor én miért ne?"

 

 

"Ez megerõsíti a klubba vetett hitet, mert valóban hihetjük azt, hogy a fiatalok eljuthatnak addig, hogy az elsõ csapatban játszanak. Nem hiszem, hogy ez minden más klubnál így van és ez egy nagy pozitívum minden játékosnak, aki itt dolgozik."

 

Tuanzebe tartalékcsapatának korábbi edzõje, Warren Joyce visszatér az Old Traffordra a Wigan Athletic csapatával, hisz vasárnap az FA-kupa negyedik körében a Vörös Ördögökkel játszanak a Pitések. Joyce-nak elévülhetetlen érdemei voltak a védõ fejlõdésében.

 

"Joyce egy erõs tekintéllyel bíró személyiség volt. Minden nap kifulladásig edzettünk. Nem voltak szabadnapok, amikor az elsõ csapat pihent, mi még akkor is végeztünk extra munkát. A válogatott szünetek alatt is edzettünk. Õ egy hatalmas tekintély és jó lesz látni õt vasárnap. Ez egy kisebb verseny is köztünk és majd meglátjuk, hogy fog menni."

 

 

Vajon közeledik az áttöréshez és mi láthatjuk Axelt játszani most hétvégén, annak ellenére, hogy õ már szerepelt az elsõ csapatban a felkészülési idõszakban? 

 

"Ez az edzõn múlik. Minden, amit tehetek az az, hogy megpróbálom a legjobbamat nyújtani az edzéseken minden nap és megmutatni azt, hogy tudok lenni olyan jó, hogy bekerüljek az elsõ csapatba."


manutd.cm

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!