Glazerék tagadják a United eladását

A Glazer család megerõsítette elkötelezettségét a Manchester United mellett, és kijelentették, hogy nem áll szándékukban megválni a klubtól.


A Vörös Ördögöket tulajdonló amerikai család rövid közleményt adott közre a második üzleti negyedév minap kiadott jelentése mellé, amelyre a katari királyi családdal kapcsolatos hatalomátvételi pletykák miatt volt szükség.

 

Már régóta pletykák tárgyát képzi, hogy a Glazer család esetleg megválni a Manchester Unitedtõl, ám most ez a rövid bejelentés is azt volt hivatott jelezni, hogy nem kívánnak távozni az Old Traffordról, a tiltakozó szurkolók akarata ellenére se.

 

"A klub vezetõsége is értesült azokról a pletykákról, miszerint valószínûleg ajánlat fog érkezni a Manchester United megvásárlását illetõen" - olvasható a közleményben.

 

"Azonban a tulajdonosi kör továbbra is teljes mértékben hosszútávon elkötelezett a klub iránt."

 

"Nincs helye semmiféle találgatásnak, a Manchester United nem eladó, a tulajdonosok pedig semmilyen ajánlatot nem gondolnak át."

 

 

A második, Q2-es üzleti negyedév adatait illetõen a legfontosabb adat, hogy az egy évvel ezelõtti 512.5 millió fontos adósságállomány 2010. december 31-re 489.4 millió fontra csökkent.

 

Míg a meccsnapi és a médiából származó bevételek stagnáltak, addig a kereskedelmi bevételek nagy mértékben, közel 30%-al emelkedtek.

 

Az elmúlt hat hónap során a klub kereskedelmi bevételei 50.4 millió fontra rúgnak, amely például nagyban köszönhetõ a nemrég bejelentett DHL-el kötött szponzori szerzõdésnek, amely értelmében hétszámjegyû összeget utalt át a világ legnagyobb logisztikai vállalata a Manchester United számlájára.

 

Most már szinte biztosra vehetõ, hogy a Manchester United lesz az elsõ klub a világon, amely a kereskedelmi bevételek terén áttöri a lélektaninak tartott 100 millió fontos bevételiküszöböt, annak ellenére, hogy egyes jelentések szerint visszaesés várható a következõ üzleti negyedévi jelentésben a mezeladások terén.

 

A megnövekedett kereskedelmi bevételek okán a klub összes forgalma 144.7 millió fontról 156.5 millió fontra emlekedett. 

 

Azonban kevésbé jó hír, hogy ezzel egyidõben a csapat kiadásai is növekedtek 86 millió fontról 95.9 millió fontra.

 

A korábban kiemelt adósságállomány csökkenése egyébként annak volt köszönhetõ, hogy a klub 24 millió font értékben vásárolt vissza a piacról kötvényeket.

 


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!