Scholes: Rooney maga döntsön jövõjérõl

Paul Scholes szerint Wayne Rooney megszerezte már magának azt a jogot, hogy eldönthesse, marad-e a Manchester Unitednél, vagy távozik.


A United és az angol válogatott csapatkapitánya frusztráló szezont fut az Old Traffordon, hisz Jose Mourinho irányítása alatt rendszeresen csak a kispadra kerül és onnan beállva játszhat.

 

Rooney csupán kilenc alkalommal volt kezdõ az idei bajnokikon és egyre többször olvasni arról, hogy a nyáron távozhat.

 

"Wayne hihetetlen játékosa volt a Manchester Unitednek. Rajta múlik, úgy vélem. Ha maradni akar, az nagyszerû. Ha menni akar és rendszeresen játszani...tiszteletben kell tartani a döntését" - nyilatkozta a United legendája az Omnisportnak.

 

"A Vörös Ördögök szenzációs focistája volt, nagy dolgokat nyert, kegyetlen sok gólt lõtt. Úgy gondolom, joga van eldönteni, mit akar tenni."

 

 

Scholes nem ment el szó nélkül Paul Pogba elsõ szezonja mellett sem, a középpályás szerint a francia játékos fejlõdni fog.

 

A United világrekordot jelentõ 93,25 millió fontot fizetett tavaly nyáron Pogbáért, akit négy év után vásárolt vissza a Juvétól, ahol a 24 éves játékos négy egymást követõ évben is bajnok lett.

 

Teljesítménye azonban elég megosztó, a sajtó többször is sugallta, Mourinho még nem találta meg a francia tökéletes posztját.

 

"Szerintem jól játszott. Tudom, hogy kicsit kritizálták, de amit én láttam, abból azt mondom, õ egy bátor, fiatal játékos" - folytatta Scholes.

 

"Mindig szeretné a labdát, mindig próbálkozik valamivel, próbál passzolni, kapura lõni. Úgy gondolom, egy jó elsõ szezonja volt, visszarázódott az angol közegbe. Ez nem mindig könnyû, de szerintem õ rendben megoldotta és csak javulni fog."

 

 

A United jelenleg már 18 bajnoki óta veretlen és az ötödik helyen áll négy ponttal a Liverpool mögött, melynél kettõvel kevesebb mérkõzést játszott.

 

Scholes bízik abban, hogy Mourinho bevezeti a Unitedet a top négybe, de szerinte a portugál ezzel nem lesz elégedett.

 

"Azt várom, hogy negyedik helyen végeznek. Fantasztikus sorozatuk van, ám nem sokat lépdeltek elõre. Azt kell mondjam, a Premier League minõsége ismét olyan, amilyennek lennie kell. Ott van 4-5 csapat...talán öten harcolnak az elsõ négy helyért."

 

"Rengeteg idõt kap majd Mourinho. Nehéz évek után megszilárdította a helyzetet. Jól megoldotta mindezt, és immár feljebb akar lépni."

 

"Azzal nem lesz elégedett, ha negyedik vagy ötödik helyen végez a bajnokságban. Meg akarja próbálni megnyerni a bajnokságot. Úgy hiszem, a következõ néhány évben eltökélten ezért fog hajtani."

 


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!