A United nõi szemmel

Nem minden férfinek tetszik, ha a gyengébbik nem képviselõi próbálnak a sporttal foglalkozni. Hiszen úgy vélik, egy nõ nem képes úgy átlátni egy sportág - legyen az akár a labdarúgás - szabályait, lényegét.


Még ha így is van, a sport csajos oldala is lehet érdekes. Nem véletlen a szóösszetétel: A sport csajos oldala. Ez a neve annak a Facebook-oldalnak, mely bár a közelmúltban indult, mégis üde színfoltja a honi közösségi médiának.

 

Hogy mi köze ehhez a ManUtdFanatics.hu-nak? Az oldal két alapítója, két olyan hölgy, akik az általunk szervezett közös meccsnézésen találkoztak. Ebbõl már ki is találhattátok, hogy mindketten a Manchester Unitednek szurkolnak. Kata és Natasa évek óta Vörös Ördögnek mondhatják magukat, Õket ismerhetitek most meg.

 

 

ManUtdFanatics.hu: Mielõtt rátérnénk a Unitedre és az oldalatokra, kérlek néhány mondatban mutatkozzatok be a Fanatikusoknak!

 

Kata: Én gyerekkorom óta sportrajongó vagyok, így nõttem fel, mert nálunk a családban is ez a trend. A Manchester Unitedet egészen kiskoromban megszerettem már, így ezáltal az egész család már nekik szurkol nálunk. Számomra az oldal célja többek között az lenne, hogy megmutassuk a lányoknak/hölgyeknek, hogy a sport, például a foci, jóval több annál, mint hogy 22 emberke rohangál a pályán. Embereket hoz össze, barátokat lehet szerezni általa (Natasával is így ismerkedtünk meg) és egy remek hobbi, program is egyben. Nem is beszélve a jóképû sportoló fiúkról. [Nevet.]

 

Natasa: Gyerekkorom óta fontos szerepet játszik az életemben a sport. Több mint 10 évig kosárlabdáztam és valamilyen megmagyarázhatatlan okból rajongtam a sportokért. A foci és a Manchester United a legnagyobb kedvencem, de szinte minden más sportot is napi szinten követek. Ha minden jól megy, pár éven belül a sport másik oldalába is belekóstolhatok, jelenleg ugyanis pszichológiát tanulok és a sportpszicholgiára fogok szakosodni. 

 

 

ManUtdFanatics.hu: Szóval Ti is a sport által ismerkedtetek meg?

 

Natasa: Igen, a ManUtdFanatics által szervezett közös meccsnézésen.

 

Kata: A Mozaikban. Pontosan 2 éve voltam elõször az Old Traffordon, (fanaticsos szervezés) és annyira jó csapat jött össze ott, hogy elkezdtünk a közös meccsnézésekre járni. Ott találkoztunk.

 

 

 

ManUtdFanatics.hu: Akkor mondhatni, hogy a ManUtdFanatics nagyban hozzájárult - ha csak közvetve is - ahhoz, hogy van csajos oldala a sportnak?

 

Kata: Mondhatni, igen. És persze a csapat szeretete.

 

Natasa: És a pálinka!!! [Nevet.] 

 

 

ManUtdFanatics.hu: Szinte minden adott volt... mindketten a Unitednek drukkoltok, imádjátok a sportokat. Mégis hogyan kezdõdött minden? Miért nem egy olyan oldalba kezdtetek, ami "csak" a klubbal foglalkozik, miért inkább ezt az utat választottátok?

 

Natasa: Az oldal ötlete nem a mi fejünkbõl pattant ki. De megláttuk benne a lehetõséget és minél többet beszéltünk róla, annál több ötlet ugrott be...így belevágtunk. Mivel Kata is és én is szeretünk más sportokat is, így egyértelmû volt, hogy nem csak a fociról fogunk írni - azért sem, mert rengeteg olyan oldal van, ahol a focival foglalkoznak. Szeretnénk egy kicsit többet adni, mint egy csak a sporttal foglalkozó oldal. És nem mellesleg szeretnénk, ha általunk minél több lány találna valami szépséget a sportban.

 

Kata: Így van, külsõ "nyomásra" indult el az oldal, nagyon örülök neki, hogy belevágtunk, mert már most nagyon sok pozitív dolgot kaptunk tõle. Igyekszünk a lehetõ legtöbb idõt és energiát fordítani rá.

 

 

ManUtdFanatics.hu: Mikor indult el az oldal? Milyen célt tûztetek ki magatok elé?

 

Kata: Február elején indítottuk el az oldalt. Nekem a szívügyemmé vált, de egyelõre csak hobbi szinten mûködik. Valóban nem könnyû egyeztetni a munkával, de igyekszünk nagyon.

 

 

ManUtdFanatics.hu: Ellátogatva "hozzátok" valóban látni, mindenféle sport megtalálható. Felosztottátok egymás között, ki melyik sportággal foglalkozik, vagy teljesen véletlenszerû a szerkesztés? Látom, már interjút is sikerült készíteni.

 

Natasa: A cél szerintem az, hogy olyan oldalt csináljunk, ami tényleg érdekli az embereket. Sokat ötletelünk, belevágunk új dolgokba. Most az új szerelemgyerekünk egy interjú, amire mindketten nagyon büszkék vagyunk. Az elsõ interjúnk volt és nagyon izgultunk, nagyon megtisztelve érezzük magunkat, hogy Flóra [Molnár Flóra úszó - a szerk.] beszélgetett velünk.

 

Kata: Igen, és szervezés alatt áll még pár interjú. Én személy szerint nagyon szeretném, ha havonta legalább lenne 2-3 interjú. Nincsen igazából felosztva sportágakra közöttünk semmi, de teljesen összedolgozunk, mindig egyeztetünk, hogy ki mirõl ír, mikor ér rá jobban ezzel foglalkozni és mikor kevésbé.

 

Natasa: Teljesen random a dolog. Most már azért kialakultak "rutinok", Kata például nagyon jó a meccsfelvezetésekben, így azokat általában õ csinálja.

 

Kata: Natasa pedig sokkal jobban kiszúrja a véletlen dolgokat. Egy vicces videót, vagy képeket.

 

 

ManUtdFanatics.hu: A terv az, hogy ketten szerkesztitek az oldalt, vagy ha találtok hasonlóan elhivatott hölgyet, akkor gyarapszik a csapat?

 

Kata: Alapvetõen én kettõnkre építeném az egészet, de nagyon szeretném, ha lennének "vendég posztolók". Például találtunk egy lányt, aki imádja a Forma 1-et. Hozzám ez nem áll közel, hiába dolgozom minden évben a magyar futamon. Örömmel látunk lányokat és szívesen kirakunk egy-egy posztot bármilyen sportos témában, de a sport csajos oldala mi ketten vagyunk és leszünk.

 

Natasa: Én nagyon boldog lennék, ha rábukkanánk olyan lányokra, akik hasonlóan fanatikusak, mint mi! És megosztanák velünk a véleményüket 1-1 vendég posztban. Hiszen ez az oldal egyik célja, hogy összehozza a sportszeretõ embereket. 

 

Kata: Keressük is ezeket a lányokat!

 

 

ManUtdFanatics.hu: Natasa említetted, hogy a sportpszichológia érdekel. Ebben a témában is olvashatunk majd bejegyzéseket?

 

Natasa: Igen! Egy nagyon kedves ismerõsöm már adott is egy cikkötletet, úgyhogy a közeljövõben mindenképpen lesznek ilyen tartalmak is az oldalon. Kicsit félek azért ettõl a topicktól, mert ilyen témában véleményt nyílvánítani úgy, hogy szinte semmi tapasztalat nincs mögöttem, veszélyes terep, de mindenképp lesznek szárnypróbálgatásaim. Remélem hiteles tudok majd lenni. 

 

 

 

ManUtdFanatics.hu: Eddig milyen tapasztalatokat szereztetek, milyenek a visszajelzések?

 

Natasa: Egyetlen kivételt leszámítva csak jó. Kaptunk nagyon sok pozitív visszajelzést és ezeket nagyon jólesõ érzés olvasni. Amiatt is nagyon boldog vagyok, hogy most már szinte minden posztunkhoz jön komment és kialakulnak párbeszédek köztünk és az oldal lájkolói között. 

 

 

ManUtdFanatics.hu: Térjünk át a Unitedre. Azt már tudom, hogy mindkettõtök gyermekként szeretett a klubba. De mégis mi volt az az esemény, pillanat, mérkõzés, ami után már nem volt visszaút?

 

Kata: Nálam nincs semmi konkrét dátum vagy esemény. A világversenyeken ( a magyar csapat hiányában) Angliának kezdtem el szurkolni valamiért, ennek következtében elkezdem nézni az angol bajnokságot. Sok csapatot, meccset láttam, de azonnal az MU játékába és csapatába lettem szerelmes. Ha mégis mondani kell egy dátumot, akkor 2015. április 4-ét mondom, amikor elõször jutottam el az Old Traffordra. Soha nem felejtem el azt a pillanatot, az biztos.

 

Natasa: Nekem az elsõ focis élményem a 98-as franciaországi VB volt. Ott volt egy Anglia - Argentína mérkõzés, ahol az angolok kiestek és én nagyon megsajnáltam õket, úgyhogy ott eldõlt, hogy az angol válogatott a kedvencem. És ha már Anglia, akkor adta magát a Manchester United...  A pillanat pedig amikor a sorsom örökre megpecsételõdött, a 99-es BL döntõ volt. De szerintem ezt egyetlen Manchester drukkernek sem kell magyarázni.

 

 

ManUtdFanatics.hu: Már évek óta szurkoltatok a csapatnak, amikor jött egy olyan esemény, amit senki nem akart - visszavonult Sir Alex Ferguson. Mit gondoltatok errõl? Sejtettétek, hogy ennyire nehéz lesz a legenda után?

 

Kata: Én nem gondoltam volna, hogy ennyire nehéz lesz. Nem is hittem el, hogy tényleg visszavonul, csak a búcsúmeccsén.

 

Natasa: Az utolsó meccsén sírtam, mint egy kisgyerek. Tudtuk évek óta, hogy elõbb-utóbb eljön majd ez a pillanat, de szerintem erre nem lehetett felkészülni sem a szurkolóknak, sem a csapatnak. Mikor kiderült, hogy David Moyes lesz az utód, nagyon csalódott voltam és nagyon féltem, hogy mi lesz a csapattal, mert bár Moyes kiváló edzõ, de én nem tartottam Manchester-szintû menedzsernek. Aztán mikor Giggs leült a kispadra, hátradõltem és azt gondoltam, hogy ez így jó lesz...csak jó lehet! A mai napig nagyon sajnálom, hogy nem kapta meg hosszútávon a bizalmat. Tudtam, hogy nagyon nehéz lesz a Fergie utáni idõszak, de erre nem számítottam. Fõleg azért sem, mert én LvG-tõl és Mourinhótól is sokkal többet reméltem.

 

 

ManUtdFanatics.hu: Ha már magasabb volt az elvárás, szerintetek mi a gond a klubnál, amiért ilyen távol állunk a bajnoki címtõl?

 

Kata: Ezzel a kerettel sokkal jobb helyen kellene állnia a csapatnak a tabellán, véleményem szerint. Valamilyen lelki, pszichés dolog lehet annak az oka talán, hogy ez nem sikerül. A sok hazai döntetlen miatt például. Rengetegszer lehetõség volt elõzni, de mintha leblokkolnának és nem tudnak feljebb lépni. Sokan azzal sem értenek egyet, hogy Mourinho egyes játékosokat milyen poszton vet be, mert máshol jobban menne nekik. Ennyire nem értek a focihoz, csak szeretem. De lehet ilyesmi is többek között az ok.

 

 

Natasa: Sajnos most már kezdek én is azon a véleményem lenni, hogy Jose a probléma. Mourinhónak anno bevált egy taktika és azóta sem enged abból, szinte minden csapatánál ugyanezt erõltette. A Manchester jelenlegi játékoskerete szerintem erre nem alkalmas. Természetesen ez csak egy tényezõ, rengeteg más oka is lehet. Kicsit egyetértek Ben Arfa napokban tett nyilatkozatával [a francia többek között Mourinho taktikáját is kritizálta - a szerk.], én is azt gondolom, hogy ez a túlzott taktika megöli a futballt.

 

 

ManUtdFanatics.hu: Kit láttatok volna legszívesebben Sir Alex utódjának?

 

Kata: Ryan Giggs-nek adtam volna esélyt.

 

Natasa: Én egyértelmûen Giggs-et. A másik nagy vágyam Jupp Heynckes lett volna, én nagyon szerettem az õ ideje alatt a Bayern futballját nézni. És most Zidane példáját látva még inkább biztos vagyok benne, hogy Giggs lett volna a legmegfelelõbb.

 

 

ManUtdFanatics.hu: Úgy tûnik, nem vagytok teljesen elégedettek Jose Mourinho eddigi munkájával. Ha csak a keretet nézzük, mit változtatnátok rajta?

 

Kata: Biztosan szükség lehet frissítésre, de elõször én azt várnám, hogy a jelenleg hanyagolt játékosok (Shaw például, vagy akár a fiatalabbak) több lehetõséget kapjanak és megmutathassák, mit tudnak. Véleményem szerint a jövõre is kell gondolnia Mourinhónak, mert nem hinném, hogy Carrick és Ibrahimovic 1-2 szezonnál többet focizna még. Lehetséges, hogy már megvannak az utódok, csak még nem tudtak bizonyítani.

 

Natasa: Elsõ körben egy Luka Modric-hoz hasonló középpályásra lenne szükség. A labdaszerzésben nem nagyon jeleskedik a csapat és ha meg is van a labda, akkor kezdeni is kéne vele valami hasznosat...ilyen játékos sajnos jelenleg nem nagyon van a csapatban. Nálam Fellaininek semmi helye a csapatban, úgyhogy az õ távozása szerintem teljesen indokolt lenne.

 

 

ManUtdFanatics.hu: Mit vártok ettõl a szezontól?

 

Natasa: Mindenképp Európa-liga gyõzelmet.

 

Kata: Így van, csak ez jöhet szóba, mert õsszel BL-meccsre akarunk menni. 

 

Natasa: A bajnokság végleg elment a tegnapi döntetlen [az interjú az Everton elleni meccs után készült - a szerk.] után szerintem.

 

Kata: Úgy érzem, a PL-t elengedte Jose. 

 

 

ManUtdFanatics.hu: Nektek ki a United történelmének legnagyobb legendája a játékosok közül?

 

Natasa: Húha...Paul Scholes. Pont õ hiányzik a csapatból.

 

Kata: Csak egyet lehet mondani? Akkor talán Giggs. Fõleg az dönt mellette, hogy egy csapat volt az életében és nagy kedvencem volt az utolsó percig.

 

 

ManUtdFanatics.hu: Még úgy is Giggs, hogy fiatalon a Man City-ben nevelkedett?

 

Kata: Ezt elnézzük neki, egy tévedése volt, de észhez tért. [Nevet.]

 

 

ManUtdFanatics.hu: Valaha volt legnagyobb találkozó?

 

Kata: A már korábban említett 2015-ös, amit élõben nézhettem meg elõször Manchesterben. MU-Aston Villa: 3-1. Herrera két gólt lõtt, Rooney pedig kiszaggatta a kaput. Sajnálom, hogy régóta nem láttam tõle ilyet.

 

Natasa: Nekem a 99-es BL-döntõ egyértelmûen. De mivel ezt már említettem, így most a 2007-es United-Roma 7-1-et mondom.

 

 

ManUtdFanatics.hu: Hogyan nézne ki egy manchesteri álomcsapatod?

 

Natasa: Schmeichel - Gary Neville, Ferdinand, Vidic, Evra - Beckham, Scholes, Giggs, Charlton - Cantona, Chicharito. De ha a viccet félre teszem, akkor Borsócska helyett CR.

 

Kata: Nálam hasonló, csak valahogy a Cole-Yorke duót még hozzátenném/kicserélném.

 

Natasa: Vicces, hogy a mostani csapatból senkit nem mondtunk. Egyben szomorú is.

 

Kata: Ibra talán még beférhet, csak maradjon még egy szezont.

 

 

ManUtdFanatics.hu: Végezetül visszatérve a sport csajos oldalához. Hogyan képzelitek el a projektet egy év múlva? Mivel lennétek elégedettek?

 

Natasa: Amit többször említettem, nagyon szeretném, ha egy jó közösség alakulna ki nálunk, és úgy érzem, hogy már most jó úton haladunk felé.

 

Kata: Nem a lájkok száma a lényeg, amíg szívesen csináljuk, szerintem kitartunk úgyis. 1 év múlva sem fog ez változni.

 

Natasa: Az irány, amin elindultunk szerintem jó, remélem megmarad a lelkesedésünk és 1 év múlva is tudunk új és érdekes dolgokat adni az embereknek. Sok tervünk van, szépen lassan szerintem mindegyik mellé pipa kerül majd. Sokat kell még tanulnunk, de mindketten alázatosan és lelkesen állunk elébe. 

 

 

Egy nagyszerû kezdeményezés indult el februárban, amin két elhivatott, kedves hölgy dolgozik minden nap. Hogy mi lesz belõle? Talán a következõ interjút már a 'Híres magyar Vörös Ördögök' rovatban jelentethetjük meg! Ha van olyan lány, aki a cikk után kedvet kapott, keresse Natasát és Katát!

 

A ManUtdFanatics.hu köszönettel tartozik az interjúért azoknak, akik bemutatják, milyen is a sport csajos oldala!

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!