Mourinho: Jövõre harcban leszünk a bajnoki címért

José Mourinho szerint a Manchester United eleget fejlõdött ahhoz, hogy a következõ szezonban harcban legyen a Premier League bajnoki címéért.


A klub, amely már biztosan hatodik helyen végez a vasárnap záruló idényben, 24 ponttal marad el jelenleg a már bajnok Chelsea mögött, szezonjuk végén azonban így is Ligakupa, és akár Európa-liga sikert is ünnepelhetnek.

 

Mourinho szerint pedig a nyár után csapata sokkal kiegyensúlyozottabb teljesítményre lesz majd képes.

 

"Ebben a szezonban nem álltunk közel hozzá, hogy megnyerhessük a bajnoki címet. Vannak olyan klubok, amelyek stabilabbak nálunk, jobb keretük van és több idejük volt a munkára."

 

"Ezt ugyan nem mondhatnám ki, de eléggé biztos vagyok benne, hogy taktikai és mentális szempontból jó irányba halad a fejlõdésünk."

 

"Ha a következõ átigazolási idõszakot sikeresen tudjuk zárni, akkor szerintem harcban lehetünk a bajnoki címért."

 

"Mindig az elsõ szezonból a másodikba való átmenetet élvezem a legjobban, mert tudom, hogy mit szabad, és mi az, amit nem szabad tennem."

 

"Van még min dolgoznunk. Az jó dolog ebben, hogy mindezt tudják a klubnál, a vezetõségnél is, én pedig tudom, hogy együtt dolgozunk ezen a folyamaton."

 

"Ez nem az a fajta klub volt, ami maximálisan készen állt a megérkezésemkor, és minden rendelkezésre állt ahhoz, hogy harcban lehessünk minden nagy trófeáért."

 

Mourinho alaposan védelmébe vette 89.3 millió fontos igazolását, Paul Pogbát is, kijelentve, hogy továbbra is õ a világ legjobb középpályása.

 

 

"A rajta lévõ árcédula jelenti a problémát. Remélem most nyártól már nem õ lesz a világ legdrágább játékosa, és a nyomás átszáll valaki másra."

 

"Ha az átigazolási összege csak a fele lett volna, mint ami, akkor az emberek azt mondanák, 'Micsoda vétel, több mint jól játszik'."

 

"A nagy átigazolási összege alapján mindenki hatalmas teljesítményt vár tõle, ez pedig nyomással és igazságtalan elemzésekkel párosul."

 

"Voltak nagyon jó mérkõzései. A világ legjobbjai majdnem mindig a gólvágók, úgyhogy Pogbára azt mondani, hogy a világ legjobbja, elég nehéz."

 

"Viszont azt, hogy õ a világ legjobb középpályása, továbbra is hiszem. Nem ismerek más olyan játékost, akiben ugyanígy megvan minden. Persze ettõl függetlenül neki még nagyon sok mindenben kell fejlõdnie."

 

A portugál menedzser egy másik kulcsjátékosa mellett se ment el szó nélkül, dicsérte ugyanis Wayne Rooneyt profizmusa miatt, amelyet pályafutása egyik legnehezebb szezonja során mutatott az Old Traffordon.

 

 

A United csapatkapitánya a perifériára szorult a csatársorban, ennek ellenére azon vágyának adott hangot, hogy szeretne továbbra is a klub kötelékében maradni, amennyiben több játéklehetõséget kaphat a jövõben.

 

"Néha a játékosok megértik az adott helyzetet, néha meg úgy érzik, hogy 24-25 évesen ehhez még túl fiatalok."

 

"Ez nagyon nehéz. A jó dolog Wayne kapcsán, hogy õ nagyon elkötelezett a klub iránt. Ha csalódott, azt véka alá rejti. Ha boldogtalan, nem mutatja ki. A lehetõ legjobb módon viselkedik ilyen helyzetekben."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!