Mourinho jól igazolt

Gary Neville szerint Jose Mourinho volt a Manchester United sikeres átigazolási szezonjának a kulcsa.


Mourinho többször is elmondta, hogy négy új játékost szeretnének leigazolni a nyáron, de csak hárman érkeztek - egy védõ, Victor Lindelöf, egy csatár, Romelu Lukaku, és egy középpályás, Nemanja Matic.

 

Annak ellenére, hogy nem jött össze a negyedik igazolás, a portugál menedzser elégedett lehet, és gõzerõvel dolgozhat azon, hogy négy szezon után újra bajnok legyen a United.

 

"Világosan elmondta, hogy négy új játékosra lenne szüksége, de szerintem Mourinho elégedett" - mondta Neville.

 

"Jose általában jól szokott igazolni, és ezt újra bebizonyította. Matic leigazolása nagy húzás volt, amikor pedig Lukaku aláírt, akkor arról beszéltünk, hogy milyen sok pénzrõl van szó, de most már kifejezetten úgy tûnik, hogy jó üzletet kötöttek."

 

"Szükségük volt egy középhátvédre, ezért leigazolták Victor Lindelöföt, ráadásul Zlatan Ibrahimovic is újra aláírt."

 

Mourinho egy szélsõt is szeretett volna vásárolni. Az Inter játékosa, Ivan Perisic lett volna az elsõ számú választása, de az olasz klub nem volt hajlandó eladni a horvát válogatott játékost.

 

Ennek ellenére Neville szerint Mourinho meg fogja érteni - különösen, hogy ha megnézi a riválisai nyári teljesítményét - hogy egy klub nem tud mindig, minden kérelmet teljesíteni.

 

"Egy szélsõ játékos is kellett neki. Ivan Perisic-et nézte ki, de nem kapta meg" - folytatta a United egykori játékosa. "Jose meg fogja érteni, hogy nem mindig tudod megszerezni azokat a játékosokat, akiket a csapatodban szeretnél látni."

 

 

"A United átigazolási politikáját nagyon könnyû volt kritizálni egy pár évvel ezelõtt, ugyanis rendkívül szervezetlenek voltak."

 

"Olyan játékosokat igazoltak, akiknek nem volt keresnivalójuk a klubnál, és nem lehetett rájuk azt mondani, hogy õk tipikus United játékosok."

 

"Az elmúlt egy évben viszont azt láttam, hogy olyan játékosok írtak alá - Pogba, Bailly, Matic, Lukaku - akiknek a személyisége, ereje és karaktere alkalmassá teszi õket arra, hogy igazi United játékosok legyenek."

 

Neville szerint Mourinho egész éves tevékenysége az átigazolási piacon - beleértve Memphis Depay és Morgan Schneiderlin eladását januárban - újra jó útra terelte a Unitedet.

 

"A klub szurkolójaként sokkal elégedettebb vagyok, Josénak ebben pedig nagy szerepe van, mert jól szokott igazolni."

 

"Memphis Depay és Morgan Schneiderlin eladása 45 millió fontért egy olyan húzás volt, amit nem túl gyakran láttunk a Unitedtõl az utóbbi idõkben, ráadásul jó áron sikerült õket eladni."

 

"Elégedettek lehetnek. Mourinho fejében megfordulhat, hogy még egy igazolás összejöhetett volna, de összességében elégedett lesz azzal, ami a nyáron történt, különösen ha azt nézzük, hogy nem egy klub kifejezetten frusztráló átigazolási szezonon van túl."


skysports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!